10 motive să-ți organizezi nunta toamna

1 vote

Ai spus da? Felicitări!!! Înseamnă că pentru voi, mirii, tocmai începe o perioadă grea (dar atât de frumoasă…): organizarea nunții… Dacă încă nu te-ai decis pentru cea mai potrivită perioadă a nunții, noi îți propunem 10 motive pentru care să alegi un anotimp superb, nu suficient de des folosit în organizarea nunților: toamna.

 

  1. Salonul pentru nuntă este mult mai ușor de obținut.

Dacă pentru lunile de vară trebuie să rezervi restaurantul cu 1-2 ani înainte (uneori și mai mult), în funcție de cât este de solicitat salonul, pentru lunile de toamnă poți lua decizia chiar și cu câteva luni înainte, pentru că perioada octombrie – noiembrie este mult mai puțin solicitată.

  1. Prețuri mult mai bune

Ultima lună de toamnă, noiembrie, este unică pentru că la jumătatea ei începe Postul Crăciunului, astfel că nu se vor mai face nunți până anul viitor. Din aceste motive, organizatorii de evenimente oferă saloanele la prețuri speciale pentru a fi siguri că vor ocupa și ultimele weekenduri din an cu evenimente private.

  1. Temperaturi plăcute

Toamna poate fi unul dintre cele mai frumoase anotimpuri: nici nu te mai topești de cald pe pe timpul verii, nici nu îngheți de frig ca pe timpul iernii, iar ploile sunt mult mai puține decât primăvara. Iar dacă seara este puțin răcoare, poate fi cel mai potrivit moment pentru a-ți pune în valoare accesorii frumoase precum o capă din blană sau un sacou elegant.

  1. Aranjamente florale cu orhidee – un lux permis

Aranjamentele florale cu orhidee sunt printre cele mai frumoase și mai scumpe accesorii ale unei nunți. Însă toamna devin accesibile ca preț, deoarece este momentul în care orhideele sunt în floare. Profită de acest lucru și cere-le furnizorilor cele mai spectaculoase aranjamente florale sau buchete cu orhidee, pentru o senzație de răsfăț și eleganță! În plus, datorită temparaturilor plăcute, vei avea siguranța că florile nu se vor veșteji pe durata evenimentului.

  1. Reduceri și pachete de servicii la preț bun

Dacă închirierea unui hotel pentru invitații din afara orașului părea un vis imposibil, toamna sunt șanse mari ca prețurile primite să fie mult mai mici. Nu în ultimul rând, fiind ultimele date din an, vei putea negocia și cu alți furnizori serviciile oferite.

  1. Peisaj de vis pentru fotografii

Dacă ți-ai dorit mereu o ședintă foto în aer liber, culorile de toamnă și atmosfera de basm pot transforma ședința foto a mirilor, într-o experiență de neuitat.

  1. Participare la nuntă sigură

Deși când vine vorba despre confirmarea participanților la un eveniment nimic nu este sigur, există șanse mult mai mari ca invitații care confirmă să participe realmente. Toamna toată lumea s-a întors deja din concedii și un eveniment special, precum o nuntă le poate întrerupe monotonia activității de zi cu zi.

  1. Candy Bar & Fruit Bar

Toamna este anotimpul fructelor iar daca un Candy Bar a devenit ceva obișnuit, la nunți, un Fruit Bar poate fi acel element care să diferențieze nunta ta și să o facă memorabilă.

  1. Simbol al bogăției

Toamna este considerată simbol al abundenței iar despre nunțile care se fac toamna se spune că generează o viață plină de belșug. În plus, nu trebuie să te sperie cele câteva picături de ploaie care ar putea să cadă, pentru că ploaia de la nuntă simbolizează bogăția.

  1. Anotimpul vinului

În tradiția românească toamna este anotimpul preferat pentru nunți. Acum se face vinul și țuica, acum se strâng recoltele, iar oamenii se pregătesc pentru iarnă. Ce moment poate fi mai bun pentru a începe o viață nouă împreună, decât acest anotimp plin de belșug și prosperitate?

Articol scris de Corin Romanescu, Fondator și proprietar al Centrului de Evenimente The President

Despre Corin Romanescu

Fondator și proprietar  al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activează de 20 de ani pe piața HORECA fiind martor al principalelor tendințe ale fiecărei perioade. În ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate și private, oferind sfaturi practice și sprijin pentru sute de cupluri și zeci de companii din sectorul privat. Este Președinte al Asociației pentru Combaterea Sărăciei și Afecțiunilor Umane și Absolvent al UTCB – Universitatea Tehnică de Construcții București.

În ultimii ani Corin Romanescu s-a implicat în activități de leadership, inițiind derularea unor programe educaționale, sociale și culturale, pentru sprijinirea tinerei generații de profesioniști, precum Centrul de Educație Practică în Organizarea Evenimentelor Private – CEPOEP. Recent, a inițiat proiectul ”Sănătate prin aqua gym”, un program ce pune accentul pe o problema curenta a societății moderne: sedentarismul, alături de proiectul ”Vinum Et Carmina”, un program educațional axat pe sprijinirea culturii românești.

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress