Cum a schimbat pandemia obiceiurile de somn la nivel global

Studiu Philips despre cum a schimbat pandemia COVID-19 obiceiurile de somn la nivel global: impact negativ semnificativ asupra calității somnului.

Obiceiurile de somn la nivel global

La aproape un an de la apariția pandemiei COVID-19, Philips a intervievat 13.000 de adulți din 13 țări în legătură cu obiceiurile lor de odihnă și somn. Sondajul din acest an relevă faptul că, de la apariția COVID-19:

  • 60% raportând că pandemia a avut un impact direct asupra capacității lor de a dormi bine.
  • 70% dintre persoanele care au participat la studiu simt că acum au cel puțin un obstacol nou în calea somnului de calitate, comparativ cu începutul pandemiei
  • 72% dintre pacienții cu apnee în somn, care au întrerupt terapia CPAP, au invocat motive legate de pandemia COVID-19
  • 58% au declarat că sunt dispuși să apeleze la consultații online pentru rezolvarea problemelor de somn.

Servicii de telemedicină pentru rezolvarea problemele de somn

În timp ce unii oameni s-au orientat spre adoptarea unei rutine sănătoase și a unor metode de relaxare – precum terapia prin muzică, meditația sau lectura pentru a rezolva problemele legate de somn, mulți au apelat la resursele online pentru a afla mai multe informații despre tratamentele care ajută la îmbunătățirea somnului (34%).

Având în vedere cererea crescută de consultații online în timpul pandemiei, mai mult de jumătate (58%) dintre respondenți și-au exprimat dorința de a solicita în viitor ajutor  pentru problemele de somn de la un specialist, prin intermediul serviciilor de telemedicină.

70% dintre respondenții studiului sunt de părere, în schimb, că este dificil să găsești un specialist printr-un program online sau telefonic.

Oricine crede că este expus riscului de apnee în somn poate vizita Philips.com/SleepApnea pentru a participa la un test online de simptome și pentru a lua legătura cu un profesionist din domeniul sănătății.

Virusul COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra industriei medicale, iar îngrijirea somnului nu este o excepție. De la începutul anului 2020, de exemplu, Philips a înregistrat o creștere cu 35% a numărului de dispozitive unice care s-au conectat la software-ul său de monitorizare a pacientului cu afecțiuni respiratorii și de somn de la distanță, subliniind necesitatea unor astfel de soluții medicale.

Comentarii