Cum îngrijim pielea după purtarea măștii

Este posibil să experimentezi iritație în zona unde masca acoperă fața. Mulți dintre noi ne confruntăm cu uscăciune a pielii, iritație sau chiar erupții cutanate. Dar care este soluția pentru îngrijirea pielii după purtarea măștii?

Pregătește pielea înainte de a purta masca

Așa cum îți pregătești corpul înainte de a purta haine, prin hidratare, înainte de a purta masca, ar trebui să utilizezi o cremă hidratantă pentru față cu proprietăți de hidratare. Alege ingrediente precum mușețel și Aloe vera, care sunt cunoscute pentru proprietățile calmante și hidratante.

Hidratarea poate ajuta la prevenirea iritațiilor. Încearcă de asemenea, să eviți machiajul consistent, care poate închide porii. Dacă porți machiaj, caută produse bazate pe minerale și ingrediente precum dioxid de titan, care absoarbe sebumul.

Îngrijește pielea după purtarea măștii

După o zi lungă de purtat masca, răsfață-ți fața cu produse hidratante și fără sulfați. Sulfații sunt detergenți puternici care modifică structura lipidică a epidermei superioare și sunt iritanți. După îndepărtarea măștii, curăță fața cu un demachiant delicat ce conține ingrediente hidratante, care ajută la îndepărtarea murdăriei și a sebumului în exces.

Evită utilizarea apei fierbinți pentru că poate irita și deshidrata pielea. Folosește apă călduță, pentru că pielea este deja sensibilă iar astfel, se previn iritațiile ulterioare. Încheie procesul de îngrijire a pielii aplicând o cremă hidratantă cu antioxidanți și uleiuri esențiale, care pot reface și calma tenul.

Urmează câteva  rapide de la Laura Chacon-Garbato, Estetician & Director of Worldwide Nutrition Product Training, Herbalife Nutrition.

În cazul în care ești adepta măștilor faciale, iată o rețetă simplă pe care o poți prepara acasă:

Aveți nevoie de trei ingrediente simple:

  • 3 linguri de ovăz
  • 2 linguri de Herbal Aloe Gel calmant
  • 1 lingură de miere
  • Instrucțiuni: Pune ovăzul cu 2 linguri de apă în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde. Scoate și adaugă 2 linguri de gel calmant cu aloe și 1 lingură de miere peste ovăzul fierbinte. Lasă amestecul să se răcească și aplică apoi pe față, preferabil cu o pensulă specială pentru tratamente faciale. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Ovăzul și mierea sunt cunoscute pentru proprietățile de hidratare, iar gelul calmant pe bază de Aloe conține ingrediente care hrănesc tenul.La final, spală foarte bine cu apă caldă și folosește apoi un demachiant delicat fără sulfați.

Comentarii