Despre viitorul educatiei universitare, cu Thedor Paleologu si Ben Nelson

Despre viitorul educatiei universitare cu Thedor Paleologu si Ben Nelson_1
1 vote

 

Ben Nelson, presedintele Minerva Schools, o universitate americana inovativa, vine pe 2 si pe 3 noiembrie 2015 la Bucuresti, pentru o serie de conferinte despre educatia in secolul XXI.

 

 

Prima dintre ele  (2 noiembrie, de la ora 19.00) va avea loc la Casa Paleologu (str. Armeneasca nr. 34, Bucuresti) si va fi moderata de Theodor Paleologu. Va fi o adunare restransa, pentru jurnalisti si persoane cu o cariera recunoscuta in educatie.

„In ultimele doua decenii, Internetul a incurajat omenirea sa puna sub semnul intrebarii multe dintre institutiile importante ale societatii, dar a furnizat alternative superioare sau cel putin mijloacele de organizare impotriva lor”, spune Ben Nelson. „O exceptie remarcabila sunt programele universitare rezidentiale. In ciuda unui val de critici si a existentei alternativelor, cererea pentru multe dintre aceste universitati continua sa creasca. Sunt aceste critici incorecte? Sunt alternativele si mai incomode?” .

A doua conferinta – mai degraba o intalnire informala cu elevi de liceu – va avea loc marti, 3 noiembrie, de la ora 16:00, la Cafe Van Gogh (Str. Smardan nr. 9, Bucuresti). Theodor Paleologu si Ben Nelson vor discuta despre revolutia in invatamantul superior si despre experienta unica pe care o furnizeaza Minerva – o universitate globala pentru secolul XXI.

  • Accesul la ambele evenimente este gratuit, dar e nevoie de inscriere la adresa de e-mail: or@minerva.kgi.edu.

Despre viitorul educatiei universitare cu Thedor Paleologu si Ben Nelson

Despre Minerva Schools: Minerva Schools at KGI a reinventat radical experienta universitara pentru a o face mai relevanta pentru lumea de azi – in continua schimbare, globalizata si interconectata. Printr-un curriculum riguros, tehnologie de ultima ora si o experienta globala profunda, Minerva ii pregateste cei mai inteligenti si mai curiosi studenti din lume pentru a deveni urmatoarea generatie de lideri la nivel mondial. In timp ce studiaza la Minerva, elevii calatoresc si traiesc impreuna in sapte din cele mai interesante orase ale lumii, printre care San Francisco, Berlin, Buenos Aires. Minerva ofera o programa de arte liberale reinventata pentru a pune accentul pe gandirea critica – fiecare clasa este un seminar restrans, bazat pe discutii intense si dezbateri prin intermediul platformei Active Learning Forum – o platforma interactiva personalizata.

Despre Ben Nelson: Ben Nelson este fondatorul, presedintele si directorul Minerva Project. Anterior, Ben a petrecut peste 10 ani la Snapfish, conducand compania de la o idee pana la cel mai mare serviciu de publicare personal din lume. Ben a fost CEO-ul Snapfish din 2005 pana in iunie 2010 – Ben si-a inceput mandatul prin vanzarea Snapfish pentru 300 milioane de $ lui Hewlett Packard. Ben are o licenta in economie de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, unde a absolvit cu distinctiie. Universitatea din Pennsylvania este locul in are Ben si-a dat seama pentru prima data de pasiunea sa pentru reformarea invatamantului universitar.

Despre Theodor Paleologu: Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne si este doctor in filozofie politica al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales si al Universitatii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame si Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin si Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador al Romaniei in Danemarca si Islanda si Ministru al Culturii. In prezent, este deputat si presedintele Fundatiei Paleologu.

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress