Eva’s Lab by Ana Munteanu – un nou showroom, o noua colaborare si un nou suflu in moda romaneasca

Eva’s Lab by Ana Munteanu – un nou showroom, o noua colaborare si un nou suflu in moda romaneasca
4 votes

 

Creativitate, design neobisnuit si impletirea armonioasa a elementelor feminine cu puternice accente masculine – iata doar cateva trasaturi ce individualizeaza brandul autohton de moda feminina Eva’s Lab

 

 

In data de 3 februarie, intr-un cadru prietenos si creativ din inima Bucurestiului, a avut loc deschiderea noului showroom Eva’s Lab, mai exact in Str. Frumoasa Nr 52 (sector 1).

In cadrul evenimentului au putut fi admirate atat piese din ultima colectie Female Dandy F/W 2015-2016, cat si piese preview din colectia (inca in lucru) Gentle Austerity, creatii vestimentare chic ce ies in evidenta prin elemente specifice sacoului barbatesc, reinterpretat cu un touch de feminitate.

Mai multe despre Eva’s Lab, dar si despre tendintele fashion din acest sezon aflam chiar de la Ana Munteanu, designerul din spatele brandului ce pune in valoare silueta feminina printr-un look “dandy like”.

SATC: De ce “Eva’s Lab”? Care este povestea din spatele brandului si cum se rasfrange aceasta asupra creatiilor tale?

Ana Munteanu: Denumirea brandului este de fapt esenta, Eva – prima femeie, prototipul. Eva’s Lab inspira feminitate, in forma simpla sau cu detalii care fac diferenta. Este o stare de spirit, o emotie, o exprimare a personalitatii prin forma, textura si culoare.

Eva’s Lab a luat nastere acum 3 ani, pornind de la colectia basica Eva’s Dream urmata de Five O’Clock Tea (Fall 2013), Leather Like (Spring 2014), Mademoiselle ( Fall 2014), Natura Effect (Spring 2015) si Female Dandy (Fall 2015).

Eva’s Lab by Ana Munteanu – un nou showroom, o noua colaborare si un nou suflu in moda romaneasca_1

In afara de colectiile bianuale, sunt realizate si capsule in exclusivitate pentru magazinele partenere, precum si serii limitate de sezon. Fiecare concept isi are propria poveste si este capabil sa o exprime in cotidianul nostru agitat, fiind inspirate de realitatea moderna, accentele retro si detalii devenite deja amprenta brandului, precum elementele specifice costumelor masculine: gulere, mansete, buzunare, revere, pliseurile brevetate de Coco Chanel, cut-urile in V, juxtapunerile, forma simpla obtinuta prin geometrie.

SATC: In ce iti gasesti inspiratia si cat de provocator e drumul de la idee la produsul finit?

Ana Munteanu: Inspiratia o pot gasi oriunde, in natura, arta sau realitatea cotidiana in general. Referitor la colectiile bianuale,  gandesc conceptul cu mult inaintea sezonului, fiecare dintre ele reprezinta un pas inainte catre perfectionarea si accentuarea elementelor definitorii ale brandului, tinand cont de tendintele sezonului.

Pornind de la o idee, se creeaza o poveste care ajunge sa fie transformata intr-o colectie printr-un proces creativ destul de amplu, de la  moodboards (colaje care transmit ideea prin imagini), roughts (o multitudine de schite in variata bruta), imbinarea ideala a formelor, texturilor si culorilor, schitele propriu-zise, alegerea metrajelor potrivite, pana la crearea tiparelor si produsul finit.

SATC: Ce aduce nou anul 2016 pentru brandul Eva’s Lab? 

Ana Munteanu: Anul 2016 a inceput cu schimbari majore. Parteneriatul dintre Eva’s Lab si Men’s Square formeaza un complet, de acum inainte atat femeile cat si barbatii vor avea parte de cea mai frumoasa experienta in materie de fashion. Men’s Square imbina costumele BESPOKE din tesaturi fine: Carnet, Emanuel Ungaro, Loro Piana, Dormeuil, Cerruti, Vitale Barberis, Holland&Sherry si Drapers cu emotia din colectiile Eva’s Lab ce beneficiaza de accente retro, elemente specifice costumelor masculine si geometrie in forma simpla. Astfel, avem un intreg care este in masura sa ofere tinute pline de emotie si personalitate. Ne gasiti impreuna pe strada Frumoasa 52.

Deschiderea Noului Showroom Eva’s Lab_1

SATC: Care sunt tendintele primavara/vara 2016 de care trebuie sa tinem cont si cum sunt abordate acestea in colectia (in lucru) Eva’s Lab ?

Ana Munteanu: Vorbind targetat despre Trend Report-urile Spring 2016, marii designeri propun mai multe directii printre care bedroom eyes (rochii din satin cu dantela care induc ideea de budoir), printurile florale, umerii dezgoliti, denimul care revine in forta atat in forma clasica cat si cu broderii aplicate, rochiile flamenco cu volane, efectul silver metallic de “broken glass”, manecile voluminoase si imprimeurile cu dungi fine.

Deschiderea Noului Showroom Eva’s Lab_3Eva’s Lab by Ana Munteanu – un nou showroom, o noua colaborare si un nou suflu in moda romaneasca_4

In noua colectie, am extras doar ceea ce se potriveste stilului brandului. Consider ca in alegerile vestimentare pe care le facem trebuie sa tinem cont, in primul rand, de tipologia de silueta si sa purtam ceea ce ne reprezinta personalitatea.

SATC: Unde o gasim pe Ana Munteanu, respectiv, creatiile Eva’s Lab?

Ana Munteanu: Ma gasiti in atelierul meu pe strada Frumoasa 52 atat pentru consiliere personalizata cat si pentru a afla fiecare poveste din spatele fiecarui concept de pana acum. O parte din piesele Eva’s Lab le puteti gasi la Iheart Concept Store si online pe www.endra.ro.

[Interviu realizat de Valentina Merlici]

Comentarii