Femeia care ştie să primească sărutul primăverii, chiar dacă acesta înseamnă şi alergii de sezon

1 vote

Miracol al frumuseţii, al înfloririi, al îngrijirii de sine … femeia care ştie să primească şi sărutul primăverii, ca şi pe cel al toamnei ori al iernii, de la explozia de culori ale tinereţii, la cele trecute prin anii maturităţii, încărcate şi ele de mii de nuanţe, până la albul liniştitor al iernii poleite, cu un soare ce răzbate prin norii cenuşii…

 

 

Soarele, oricum, e cu noi în fiece anotimp, vorbindu-ne prin lumină şi culoare. El ne dă întâlnire şi aşteaptă bucuria noastră de a transmite ceva anume celor de lângă noi. Şi putem face asta doar atâta timp cât exteriorul nostru exprimă un interior sănătos!

Sunt femeia modernă care încearcă să-şi pună în valoare frumuseţea prin culorile fiecărui anotimp, zâmbindu-i soarelui.

Sunt femeia preocupată de sănătatea şi îngrijirea corpului, a pielii, a părului, conturându-se mult mai puternic atenţia mea spre acest segment existenţial, când am înţeles, în urmă cu doisprezece ani, că este pe lume o plantă binefăcătoare care, prin proprietăţile ei, a ajutat milioane de oameni, de-a lungul miilor de ani.

 

 

Aloe Vera, această plantă, slujitor al sănătăţii şi frumuseţii, m-a salvat, prin puritatea şi puterea ei, într-o noapte de decembrie 2004! Sufeream de peste 23 de ani de o formă severă de alergie (la polen, praf şi mucegai) care mă adusese în pragul disperării şi care avea să atingă punctul culminant printr-o formă de astm bronşic… îmi slăbisem inima din cauza intensităţii strănutului, ochii îmi erau permanent iritaţi şi lăcrimam extrem de des, usturimea din gât nu contenea şi ajungeam să nu mai pot articula cuvintele, nu suportam parfumul niciunei flori, deşi mă încăpăţânam şi aveam permanent în curte şi în casă, dar, zadarnic să mă fi putut bucura de ele… dar tusea, din tot ce putea însemna discomfort, era înfiorătoare, întrucât nu înceta nici ziua şi nici noaptea, ba, în toiul nopţii, se înteţea, era seacă şi mă obliga să dorm doar în poziţia şezând, ca să nu mă înec în somn, dacă mai puteam vorbi de somn… era un supliciu!

Încercasem toate tipurile şi combinaţiile de ceaiuri din toate plantele cunoscute, poluate sau mai puţin poluate. Ca să pot, totuşi, dormi, ajunsesem să iau Xanax! Sigur că toate medicamentele luate în cei 23 de ani aveau să-mi afecteze ficatul care era şi aşa suferind din cauza unei hepatite toxice pe care o făcusem când aveam 28 de ani… trist, dar adevărat!

Acesta a fost, de fapt, momentul care a dus la prăbuşirea sistemului meu imunitar, permiţând instalarea alergiei, această boală parşivă, o boală autoimună care nu se vindecă dar a cărei evoluţie poate fi stopată în mod inteligent.

Sistemul imunitar echilibrat înseamnă că eşti un om sănătos, liniştit, un om de care foarte greu se apropie răceala sau durerea de gât ori tusea.

 

 

 

 

Medicul american Peter Atherton subliniază faptul că „sistemul imunitar există ca să  protejeze organismul de modificările cauzate de organismele invadante, precum bacterii, viruşi şi celule modificate, cum sunt celulele canceroase şi, ca atare, funcţionarea sa eficientă este vitală. Este un sistem complex care acţionează fără întrerupere pentru a proteja organismul de orice atac. Sistemul imunitar trebuie considerat ca parte esenţială a mecanismului nostru de apărare, care îndepărtează şi distruge invadatorii şi celulele anormale care apar.”

Şi cum salvarea mea, în acea noapte, au fost picăturile de Aloe Vera fără pulpa de fruct, aveam să iau hotărârea fermă de a face o cură de cinci luni cu produse naturale, o cură pe care am început-o cu mari emoţii, dar pe care am ţinut-o dumnezeieşte şi care, în luna mai, când plopul era în floare, avea să-mi arate ce mult contează să crezi în puterea naturii, avea să-mi demonstreze că puful plopului nu mai exista pentru mine, că insomia nu-mi mai provocă strănutul, că devenisem imună la polen, la praf şi la mucegai, după atâţia ani de chin care începea, invariabil, în luna mai şi se mai încheia (dacă!!!) la sfârşitul lunii august.

Consumul de Aloe Vera (şi nu numai) mi-a demonstrat efectul imunomodulator şi cel antiinflamator natural, a eliminat crizele şi folosirea inhalatorului şi readucerea la  normal a unei femei frustrate în cea mai frumoasă perioadă a vieţii… 23 de ani!!!

Oferindu-mi o experienţă pozitivă, am revenit, constant, la acest Aloe Vera Gel.

Aşa se explică, probabil, starea mea de bine la 60+, zâmbetul care nu e prefăcut, ci porneşte din două direcţii: ochi şi buze, stilul prietenos care mă face agreabilă, nu încremenită!

Important este să reţinem că putem fi oricând frumoase dacă nu mai acumulăm doar frustrări, dacă nu ne mai încărcăm cu aciditate verbală şi dacă respectăm reţeta stabilită de legea creaţiei – de a folosi hrana din natură, iar nu produsul de sinteză, dacă nu vrem să suportăm consecinţele.

Dacă ştii ce vrei, eşti o femeie câştigată!

Abordează viaţa în mod optimist!

Şi, mai ales, nu uita că nu eşti făcută „din piese de schimb”!

Autor Florentina Popa

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress