Mirela Vaida se numără printre cei 24 de semifinaliști de la Eurovision România

Eurovision România
1 vote

Mirela Vaida s-a înscris pe ultima sută de metri la Eurovision România, iar piesa ei “Underground” a fost selectată dintre cele 126 de piese participante! Juriul de preselecție a anunțat astăzi cei 24 de semifinalisti ai Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018. Anul acesta s-au înscris în competiție un număr neașteptat de mare de piese, respectiv 126 de piese. Materialele au fost transmise exclusiv online, compozitorii având la dispoziție o lună de zile pentru înscriere. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 vor intra în cursa pentru Tel Aviv.

 

“Tocmai am aflat că am intrat în Selecția Națională Eurovision, lucru care m-a lăsat fără cuvinte, pentru că așa cum se întâmplă în viață, m-am înscris pe ultima sută de metri, cred că mai erau două ore până la final. După am uitat că m-am înscris pentru că am fost prinsă cu atât de multe activități, încât nu mai știam exact data la care se va anunța preselecția. Dar azi am fost anunțată că am luat preselecția, ceea ce mi se pare wooooow, o veste minunată pe sfârșit de an! 

Cred că lucrurile frumoase se fac în joacă sau se întâmplă atunci când te aștepți mai puțin! În ultima perioadă de când nu mai am emisiune la TV, am experimentat niște lucruri foarte frumoase, cărora înainte nu le acordam timp și nici atenție. Am înlocuit șocul intrării din activitate în neactivitate cu muzică și scenă, iar lucrurile au venit natural.

Mai întâi m-a sunat Horia Brenciu să fiu invitata lui specială în concertul aniversar de 25 de ani de carieră, ceea ce mi s-a părut impresionant să fiu singura lui invitată feminină în acest show. Astfel, timp de 3 zile am fost alături de Horia la Sala Palatului în cadrul unor spectacole minunate, care au adunat 15.000 de spectatori.

Așa am redescoperit gustul scenei și entuziasmul pe care ți-l pot da câteva mii de oameni atunci când te aplaudă și cântă odată cu tine. După care am prezentat tot felul de evenimente, am cântat la diverse alte evenimente, mă pregătesc să cânt din nou cu Horia Brenciu la un concert în Berăria H, și iată cum mi s-a redeschis pofta de viață prin muzică și poate că nimic nu e întâmplator. S-a închis o ușă, în cazul meu o emisiune, și se deschid alte oportunități. 

Cum s-a întâmplat să particip la selecția Eurovision România 2019

Lumea nu prea știe că eu cânt, dar înainte să fac altceva, eu m-am născut cântând, am crescut cântând, muzica mi-a adus cele mai frumoase satisfacții și datorită muzicii am ajuns ulterior și în televiziune. Poate că e cazul să ne întoarcem la matcă, la rădăcini, la ceea ce ne place. Faptul că piesa mea a fost aleasă dintre alte 126 de piese care s-au înscris la selecția națională, e mai mult decât m-aș fi așteptat.

Vreau să îi mulțumesc compozitorului Michael James Down, care este irlandez, și care m-a abordat fără să îl cunosc, fără să știu cine e și ce face, să îmi spună că și-ar dori să îmi compună o piesă pentru anul acesta la Eurovision pentru că mă știe din 2014 când am participat la Eurovision, unde i-a plăcut foarte mult de mine.

A fost un șoc pentru că m-a căutat în urmă cu două luni, când eu eram foarte prinsă, i-am spus că nu am timp, am emisiuni zilnice, am copii de crescut și pe deasupra sunt și însărcinată! Dar după ce nu am mai avut emisiuni zilnice și copiii plecau la grădiniță, am zis de ce nu! Mi-a trimis piesa, am întregistrat-o într-o oră, într-un studio într-o dumincă după-amiaza, i-am trimis-o, el a înscris-o și iată-mă în primii 24!!! Și să nu uităm că selecția națională va fi în februarie când eu voi fi însărcinată în luna a opta!!!! Sunt foarte bucuroasă că voi cânta!!!!

Publicul sper să fie alături de mine, este o piesa care are un mesaj de dezamăgire în dragoste. Eu fiind o fire mai pasională, cred că piesa mă caracterizează. Sper însă să placă foarte mult publicului și juriului, pentru că anul acesta publicul are un rol mai important decât oricând. Sigur, și concurența este pe măsură, dar fiecare trebuie să își joace șansa, iar mie nu îmi este frică de competiție, ba mai mult, la mine suntem doi! Așa că unde’s doi, mama cu fiul ei, lucrurile nu au cum să iasă rău!  Sunt super, mega fericită, și abia aștept să ajung din nou pe scena Eurovisionului!!”, a declarat Mirela Vaida.

Jurul din acest an a fost compus din:

Realizatorii de emisiuni radio Bogdan Pavlică, Felix Crainicu (Radio România), Răzvan Popescu (Radio Zu), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Horea Ghibuțiu, jurnalist muzical – unsitedemuzica.ro, Dragoș Vulgaris, jurnalist muzical – ProFm & Chill FM,  Bogdan Miu, jurnalist, realizator progame radio –  DigiFM, George Balint, jurnalist – Realitatea Muzicală, Andreea Remețan, realizator programe radio –  Virgin Radio, Liana Stanciu, jurnalist TVR și Gabriel Scîrlet, director muzical TVR.

Pe site-ul oficial al concursului Eurovision Romania au fost publicate cele 24 de piese alese de juriu să meargă în semifinale.  La ediția din acest an, telespectatorii vor participa prin televot la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, aceștia vor califica o piesă, iar juriul național va califica cel mult cinci piese. Cel mult 12 piese vor merge în finală. Eurovision Song Contest 2019 ediția cu numarul 64 va avea loc la Tel Aviv, sub sloganul „Dare to dream”.

Sursa info: http://eurovision.tvr.ro/2019/

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress