Nestlé mizează pe agricultură regenerativă și energie verde

Nestlé ia măsuri pentru a-și reduce emisiile la jumătate până în 2030 și pentru a atinge emisii nete zero până în 2050 – chiar și pe măsură ce compania se dezvoltă.

Schimbările climatice

În calitate de semnatar al angajamentului ONU „Business Ambition for 1.5°C”, Nestlé este una dintre primele companii care își prezintă planul detaliat pe perioadă determinată, chiar înainte de termen.

Acțiunile sprijină fermierii și furnizorii să implementeze practici agricole regenerative, prevăzând totodată plantarea a sute de milioane de copaci în următorii 10 ani și finalizarea tranziției companiei la energie verde în proporție de 100% până în 2025. În plus, Nestlé crește continuu numărul de branduri cu amprentă de carbon neutră.

Aceste măsuri sunt rezultatul unei evaluări complete a activităților și operațiunilor Nestlé, pentru a înțelege amploarea provocării și a genera acțiunile necesare pentru găsirea unor soluții eficiente și cu impact semnificativ. Compania a emis 92 de milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră în 2018, care vor servi drept nivel de referință pentru măsurarea progresului.

Măsurile Nestlé pentru a atinge emisii nete zero

  1. Compania lucrează deja cu peste 500.000 de fermieri și 150.000 de furnizori, sprijinindu-i sprijini în implementarea practicilor agricole regenerative.
  2. Nestlé își extinde și programul de reîmpădurire pentru plantarea a 20 de milioane de copaci în fiecare an, în următorii 10 ani, concentrându-se pe zonele de unde obține materia primă necesară în procesul de producție.
  3. În operațiunile sale, Nestlé preconizează să finalizeze tranziția la energie 100% regenerabilă a celor 800 de locații din cele 187 de țări în care operează, în următorii cinci ani.
  4. Compania își schimbă flota globală de vehicule, alegând alternative care generează emisii reduse și va reduce călătoriile de afaceri până în 2022, găsind soluții pentru compensarea amprentei de carbon a acestora.
  5. În cadrul portofoliului de produse, Nestlé își extinde continuu oferta de alimente și băuturi pe bază de plante și reformulează produsele pentru a le face mai ecologice.
  6. Nestlé va investi 3.2 miliarde de franci elvețieni în următorii 5 ani pentru finanțarea acestor măsuri, inclusiv 1.2 miliarde de franci elvețieni destinați promovării agriculturii regenerabile de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Comentarii