Opt exerciții de Aqua Gym de încercat vara asta la piscină

Aqua Gym
1 vote

Aqua Gym înseamnă gimnastică în apă, adică o serie de exerciții care implică întregul corp, concepute pentru mișcare în apă. Exercițiile de aqua gym au avantajul că modelează formele pentru că sunt foarte solicitante și trebuie să depui mai mult efort pentru a te mișca. Există mai multe tipuri de exerciții de aqua gym, cu grade diferite de dificultate, însă majoritatea sunt simple, ușor de efectuat, de aceea este un sport care se adresează tuturor, inclusiv persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate și copiilor.

 

Indiferent dacă doriți să vă alăturați unui curs de aqua gym ținut de un instructor profesionist sau preferați să faceți antrenamentele în ritmul dumneavoastră, puteți să folosiți exercițiile de mai jos ca sursă de inspirație.

Exercițiul nr. 1: Plimbare în apă

Mergeți în apă cu pasi repezi ridicând genunchii cat de sus puteți. Mâinile pe lângă corp. Continuați mersul grăbind ritmul și ținând brațele ridicate în față. Exercițiul tonifică mușchii fesieri și gambele!

Exercițiul nr. 2: Mișcări laterale cu brațele

Continuați mersul în apă cu pași repezi, ridicând brațele în lateral. Mișcați-vă bratele în același ritm cu picioarele. Încercați să îndepărtați apa cu mâinile în timpul acestor mișcări.

Exercițiul nr. 3: Ridicări alternative

Stați în picioare în piscina și ridicați un picior, apoi atingeți-i degetele cu mâna opusă. Schimbați mereu piciorul și faceți asta de cel putin 10 ori cu fiecare picior. Acest exercitiu este foarte bun pentru tonifierea feselor.

Exercițiul nr. 4: Fandări în față

Mâinile pe șolduri. Pășiți înainte cu piciorul drept, coborându-vă corpul până când ambii genunchi sunt îndoiți la un unghi de 90 de grade. Țineți spatele drept și bărbia ridicată iar muschii abdominali să fie trași înăuntru. Repetați de 10 ori cu piciorul drept, apoi și cu piciorul stâng. Fandările în față măresc forța și flexibilitatea picioarelor, tonifiază mușchii fesieri și ard grăsimile.

Aqua Gym

Exercițiul nr. 5: Aplecări laterale

Stați drept ținând brațele ridicate și podurile palmelor lipite. Depărtați picioarele la nivelul umerilor. Ținând spatele drept și capul sus, aplecați-vă în lateral din dreptul taliei în partea stângă cât de mult puteți, apoi în partea dreaptă. Repetați de 10 ori în fiecare parte. Aceste exerciții modeleaza  mușchii laterali ai abodomenului.

Exercițiul nr. 6: Genuflexiuni în apă

Stati drept ținând brațele ridicate și podurile palmelor lipite. Țineți picioarele depărtate la nivelul umerilor. Faceți genuflexiuni ținând spatele drept și capul sus. Genuflexiunile contribuie la arderea grasimilor, tonifica picioarele, fortifica musculatura părții inferioare a corpului si, totodată, modelează posteriorul.

Exercițiul nr. 7: Bicicleta în apă

Cu brațele rezemate de bara laterală sau de marginea piscinei, ridicați picioarele până la suprafața apei, apoi faceți bicicleta cu mișcări cât mai rapide timp de 30 de secunde. Tonifică picioarele, abdomenul și brațele.

Execițiul nr. 8: Ridicarea genunchilor la piept

Stând rezemați cu brațele de bara laterală a piscinei, ridicați picioarele la orizontală; aduceți genunchii la piept, îi țineți câteva secunde, apoi întindeți picioarele. Se execută 10 repetări.

Se încheie cu exerciții de respirație, distractive și ușoare care să genereze bună dispoziție și amuzament.

Material realizat de Corin Romanescu, Owner al Centrului de Evenimente The President, în cadrul programului educațional ”Sănătate prin Aqua Gym”

Despre „Sănătate prin aqua gym”

Proiectul de educare și promovare a sănătății prin mișcare cu titlul ”Sănătate prin aqua gym” a fost lansat în 2018 sub forma unui program pilot desfasurat timp de 1 lună, în perioada 14 august – 15 septembrie 2018.

A doua ediție a programului educațional se desfășoară în perioada 11 iulie – 15 septembrie 2019 și cuprinde un program de sedințe de aqua gym desfășurate la The President Pool & Lounge, precum și o serie de materiale informative referitoare la gimnastica în apă și la activitățile de combatere a sedentarismului.

Activitățile de aqua gym sunt anunțate pe pagina de Facebook și pe site-ul www.the-president.ro.

Abonații complexului beneficiază de participare gratuită la toate ședințele de Aqua Gym.

Pe durata activităților de gimnastică în apă, atmosfera de distracție și vacanță va fi întreținută de partenerii proiectului: DJ Nicolow, DJ Suru, DJ Avi Pasko și DJ Nicolle B.

Proiectul „Sănătate prin aqua gym” este sprijinit de 14 parteneri media: ACCMediaChannel, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, DacicCool, Fashion8, IQool, Mujer, PRwave, Restocracy, Restaurante-Bucuresti.ro, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.

Despre The President Pool & Lounge

Situat pe malul Lacului Tei și înconjurat de vegetația parcului cu același nume, The President Pool & Lounge face parte din Centrul de Evenimente The President, un complex special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni.

The President Pool & Lounge oferă servicii de 5 stele în acest sezon estival: dușuri interioare și exterioare cu apă caldă, 200 de vestiare cu cheie pentru depozitarea obiectelor personale, sezlonguri și umbrele de soare incluse în preț, abonamente de sezon la prețuri speciale.

Grupul dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, între orele 10-24 și de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate între 60 și 150 de persoane, salonul Milano cu o capacitate între 100 și 200 de persoane, salonul Verona cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența-Verona cu o capacitate între 401 și 800 de persoane, alături de o terasă cu o capacitate de 600 de persoane (Terasa Veneția) și o piscină cu o capacitate de 300 de persoane (The President Pool & Lounge) deschisă în perioada mai – septembrie.

Detalii și rezervări:

Telefon: 0763 550 406, 0760 087 384, 0766 747 379
office@president-events.ro
Adresa: B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, București
(în Parcul Tei – pe malul lacului)

www.the-president.ro

Comentarii