Reteta de post: Orez cu linte si legume

Orez cu linte si legume icon
0 votes


Orez cu linte si legume – iata reteta de post al carei gust unic te va impresiona de la prima imbucatura!

Savuroasa, satioasa si sanatoasa, aceasta reteta este simplu de preparat si aduna ingrediente unul si unul. Legumele, in frunte cu lintea, sunt bogate in fibre si minerale si, vestea buna: sunt extrem de sarace in calorii!

Ingrediente

  • 150 g orez
  • 200 g linte
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • conopida
  • sofran
  • cimbru
  • busuioc
  • ulei masline
  • sare si piper

Lintea este o sursa importanta de proteine si fier (facand chiar concurenta carnii), de vitamine (A, C, E, K, grupul B) si antioxidanti care apara si fortifica organismul, plus fibre si minerale (fosfor, zinc, magneziu), care au rolul de a mentine sanatos sistemul osos.

Mod de preparare

1. Fierbe separat orezul si lintea.
2. Toaca ardeii, dovlecelul si conopida, iar morcovul da-l prin razatoare.
3. Incinge uleiul in tigaie si caleste un condimentele, dupa care adauga legumele si lasa-le la sotat timp de 5 minute.
4. Adauga orezul si lintea.
5. Ia tigaia de pe foc, acopera cu un capac si lasa sa se inabuse timp de 7 minute.

[Foto: www.thesoupergirl.com]
[Articol redactat de Valentina Merlici]

Comentarii