Pielea de bebeluș și detergenții de rufe: neplăceri posibile și recomandări sigure

Pielea de bebeluș și detergenții de rufe neplăceri posibile și recomandări sigure
2 votes

Pielea bebelușului este un organ imatur, ce ajunge la o maturizare completă abia în jurul vârstei de 3 ani. Un nou-născut are un pH al pielii neutru, pielea este extrem de subțire, fină, lipsită de filtrul hidrolipidic și complet nepregătită pentru mediul înconjurător.

 

Practic, o asemenea descriere ne face, cumva, să luăm în calcul posibile neplăceri, precum: deshidrare, intoxicații, alergii și infecții, majoritatea acestora fiind provocate de diverse produse chimice cu care interacționează pielea.

Tocmai de aceea pielea nou-născuților și a copiilor mici are nevoie de îngrijire deosebită, bazată cu precădere pe produse hipoalergenice, special destinate pentru bebeluși. Specialiștii recomandă evitarea produselor ce conțin parabeni, conservanți, și substanțe cu miros puternic, deoarece acestea pot traversa foarte ușor o piele fină, agresând-o.

Chiar dacă mirosurile intense sunt extreeem de tentante, nu înseamnă că nu ar fi și extreeem de agresive pentru copii. De când cu bronșita asmatiformă a lui fi-miu cel mare, aleg doar produse cu mirosuri cât mai naturale, fără parfumuri, parabeni și alte substanțe agresive. Fac aceste alegeri pentru întreaga familie, nu doar pentru copii. Așa m-a învățat pediatru, a-l cărui cuvânt e lege pentru mine.

Se spune că transpirația cu resturi de detergenți poate provoca reacții alergice. În egală măsură, degeaba ar fi hainele copilului spălate cu produse hipoalergene dacă hainele noastre rămân îmbibate cu substanțe chimice agresive, corect? Vrei nu vrei, copiii intră cu nasul în hainele noastre, iar dacă acestea au miros agresiv, ne putem trezi cu iritații ale mucoasei nazale, obstrucție nazală și chiar rinite cronice. Cine își dorește asta?!

Pentru a evita această neplăcere merg pe mână gamei A-Sens Kids – produse hipoalergenice, non-toxice, cu o formulă special concepută pentru pielea sensibilă a celor mici și, nu numai. Iar când folosesc detrgent obișnuit pentru hainele noastre, am grijă  să le limpezesc de două ori. Și încă ceva – să nu văd parfumuri în casa mea!

Să vă mai povestesc despre A-Sens Kids! Raportul calitate-preț este OK, se găsesc on-line pe www.serdim.ro și www.emag.ro, dar și pe rafturile din Kaufland, Billa, și DM din toată țara.

Gama A-Sens Kids conține detergent de rufe pentru copii – cu rol ferm de a înlătura petele și mirosurile hainelor; balsam de rufe pentru copii cu aromă vanilie sau fructe – al cărui misiune este de a catifela și elimina efectul static de electrizare al rufelor celor mici; detergent de spălat vase pentru copii „Măr”, recomandat pentru vesela copiilor, biberoanele și alte obiecte folosite zilnic de copii.

De mai bine de un an folosesc detergenții A-SENS KIDS și sunt mulțumită. Ce-i drept, detergentul de rufe m-a lăsat cu niște pete amintire din perioada diversificării celui mic, dar… chiar și așa, tot îl recomad! 🙂

[Text: Tina Solonaru]

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress