Proiect educațional Sănătate. Viață activă, dedicat elevilor de gimnaziu

Junior Achievement (JA) România desfășoară în acest an, cu sprijinul Metropolitan Life, proiectul educațional Sănătate. Viață activă, dedicat elevilor de gimnaziu.

Sănătate. Viață activă, proiect dedicat elevilor de gimnaziu

Sănătate. Viață activă este o inițiativă nouă, dezvoltată în cadrul parteneriatului JA România – Metropolitan Life, pentru a promova în rândul elevilor un set de cunoștințe și abilități decizionale cu efecte benefice asupra sănătății, atât la vârsta tânără, dar și ca viitori adulți.

Activitățile încurajează dezvoltarea comportamentelor preventive prin evaluarea și gestionarea factorilor de risc care pot influența starea de sănătate.

Până la sfârșitul acestui an, 15.000 de elevi de gimnaziu vor participa la activități learning by doing și project based, susținute cu participarea voluntarilor Metropolitan Life.

Proiectul se adresează elevilor aflați la vârsta preadolescenței, o perioadă complexă pentru dezvoltarea lor fizică și psihică, marcată de influența mediului, precum și de alegerile comportamentale individuale.

În același timp, este perioada în care educația pentru o viață sănătoasă are un rol important în formarea unor obiceiuri privind activitatea fizică și alimentația, ca elemente esențiale pentru prevenția bolilor și asigurarea stării de bine.

Comportamente necesare pentru a avea o viață sănătoasă

Prin activitățile și exercițiile propuse în cadrul proiectului, elevii analizează factorii de risc pentru sănătate și potențialele consecințe. În același timp elevii identifică modalitățile concrete de a se proteja, prin stabilirea obiectivelor și exersarea comportamentelor necesare pentru a avea o viață sănătoasă.

Prin participarea la proiect, elevii beneficiază de instrumente educaționale și activități learning by doing sub forma unui kit educațional gratuit, ce poate fi utilizat atât  la școală, cât și în mediul online, prin intermediul platformei LMS JA Inspire™.

Activitățile sunt derulate cu participarea voluntarilor Metropolitan Life, care prezintă exemple și cunoștințe practice, inspirate din experiența lor profesională sau personală, despre gestionarea riscurilor și opțiunile de minimizare a consecințelor financiare determinate de evenimente neprevăzute, cu impact asupra sănătății.

Până la finalul acestui an, peste 15.000 de elevi din clasele gimnaziale își vor evalua propriul comportament în raport cu măsurile de prevenție primară a bolilor, vor exersa planificarea unei diete sănătoase și a unui program constant de exerciții fizice. De asemenea, elevii vor identifica o serie de criterii pentru evaluarea surselor de informare online pentru diferite subiecte legate de sănătate și vor fi încurajați să ia decizii adecvate și conștiente pentru păstrarea stării de bine.

 

Comentarii