Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... x

Retete gustoase de Paste de la Printesa Polonic, un interviu cu prezentatoarea Antenei 1 Anca Rusu

Evaluare utilizator:rating star blankrating star blankrating star blankrating star blankrating star blank / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Diete si retete - Retete culinare
Sâmbătă, 14 Aprilie 2012 00:00
Miniprix.ro

 

Retete gustoase de Paste, un deliciu culinar pentru toata lumea in acest sezon. Ne-am strecurat in bucataria prezentatoarei de stiri a Observatorului Antena 1 Anca Rusu pentru a afla ce gateste cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Despre bucatareli, televiziune si blog-ul Printesei Polonic intr-un interviu acordat in exclusivitate StyleAndTheCity.ro

 

StyleAndTheCity.ro : Anca, numai daca te privim, ne dam seama ca esti o femeie cu adevarat fericita. Cum reusesti sa iti impaci persoana iubita cu frumoasa cariera si bineinteles, cu gatitul?

 

Anca Rusu

Anca Rusu: Au fost foarte putine momente în care am fost nefericita. Asta si pentru ca am nevoie de motive extrem de serioase sa renunt la zâmbetul meu. Îmi place sa traiesc în prezent si sa fiu fericita acum si aici.

 

Iar cariera cu gatitul si familia, pentru ca Stefan este familia mea, se împaca foarte bine. Atunci când faci lucruri cu pasiune e imposibil sa nu reusesti sa-ti gasesti timp. 

 

SATC: Stiu ca ai patruns in lumea televiziunii la o varsta foarte frageda. Cum a fost aceasta trecere brusca pentru tine?

 

Anca Rusu

Anca Rusu: Am împlinit luna trecuta 9 ani de televiziune. Înseamna ceva pentru vârsta mea. E mai mult de o treime din viata. Eram liceana atunci când am început sa lucrez, dar nu a fost o trecere brusca. De mica am fost extrem de responsabila. Am fost bona fratelui meu cu doar 5 ani mai mic decât mine.

 

Eram un copil destul de matur, iar la 17 ani un loc de munca nu a fost deloc o trecere brusca. Eram pregatita sufleteste inclusiv pentru acest domeniu pentru ca studiam deja la o clasa cu subspecializarea jurnalism. Stiam ca e ceea ce vreau sa fac si îmi dau seama cât de am fost de norocoasa.

 

SATC: De la Antena 1 Suceava, la GSP TV, iar apoi din nou la Antena 1, insa de aceasta data in Bucuresti. Ce importanta au avut aceste perioade pentru tine?

Anca Rusu

Anca Rusu: Au fost etape frumoase din viata mea. Etape în care am crescut putin câte putin si am acumulat suficienta experienta astfel încât sa fiu pregatita pentru ce avea sa urmeze. Ma bucur ca am avut acest traseu, ca am parcurs fiecare etapa si ca atunci când prezint o stire la Observator stiu foarte bine si înteleg procesul prin care a trecut.

 

SATC: Cum arata o zi din viata Ancai Rusu?

 

Anca Rusu: Depinde daca e o zi de weekend sau nu. În weekend sunt la Observator iar dimineata mi-o petrec cu Stefan. În timpul saptamânii zilele arata diferit în functie de ceea ce-mi propun. Numitorul comun e bucataria pentru ca aproape în fiecare zi gatesc si pe lânga asta pictez, ies în parc cu bicicleta, citesc sau poate realizez un interviu important pentru Observator. Ultimul a fost cel cu Mickey Rourke.

 

SATC: Foarte multa lume te cunoaste si sub pseudonimul de „Printesa Polonic”. Cum a luat nastere aceasta denumire?

 

Anca Rusu

Anca Rusu: Printesa Polonic s-a nascut din pasiunea mea pentru gatit. E lumea în care ma refugiez si din care revin relaxata cu cele mai alese bucate pentru iubitul meu.

 

SATC: Cum arata bucataria palatului “Printesei Polonic”?

 

Anca Rusu: Nu arata asa cum îmi doresc, în sensul ca mi se pare prea mica. Însa este proiectul pentru care economisesc. Strâng bani pentru bucataria visurilor mele care va fi foarte spatioasa si alba, cu multa lumina naturala si cu cele mai performante ustensile.

 

SATC: Cum reuseste “Printesa Polonic” sa se mentina in forma, cand, zi de zi, tentatiile culinare proprii o ademenesc?

Anca Rusu

Anca Rusu: Am mai spus de multe ori faptul ca sunt gurmanda si ca nu se vede datorita genelor pe care le-am mostenit de la bunica Adriana. A avut toata viata în jur de 40 de kilograme chiar daca a trecut prin 6 sarcini. Ma bucur ca o mostenesc, desi uneori parca as vrea sa mai pun pe mine 3-4 kilograme.

 

SATC: Ce alte pasiuni mai ai in afara de televiziune si gatit?

Anca Rusu

Anca Rusu: Îmi place foarte mult sa pictez. E doar o pasiune nu si un talent. Nu ies opere de arta de sub pensula mea, însa e cel mai placut mod în care ma relaxez.

 

SATC: Daca tot se aproprie sarbatorile, ai vreun plan pentru vacanta de Paste?

Anca Rusu

 

Din pacate nici anul acesta nu voi avea o vacanta de Paste. Voi fi la Observator si sâmbata si duminica, iar în Noaptea de Înviere va astept la o editie speciala în care vom transmite slujba de la Patriarhie.

 

SATC: Ce bunatati vor fi prezente pe masa ta de Paste?

Anca Rusu: Nu vor lipsi ouale rosii vopsite natural dupa reteta bunicii, pasca în cuib de ciocolata, friptura de miel cu rozmarin sau drobul.

 

SATC: Ai putea sa recomanzi si cititoarelor StyleAndTheCity o reteta prielnica pentru Sarbatorile Pascale?

Cotlet de miel si budinca

Anca Rusu: Le recomand una dintre cele mai simple si mai gustoase retete de friptura de miel cu rozmarin pe care si eu o voi avea pe masa de Paste, iar pentru vegetarieni lasagna cu spanac si oua de prepelita. E un deliciu:

 

Cotlete de miel cu rozmarin si budinca de conopida si cartofi

Pe masa de Paste la palat va trona friptura asta simpla si extrem de gustoasa de miel. Nu va fi singura, va discuta cu distinsa budinca de conopida si cartofi, iar împreuna vor desfata papipele invitatilor cu sânge regal. Iata reteta!

 

Ingrediente

Pentru budinca:

- 6 cartofi mari, feliati în rondele subtiri

- jumatate de conopida desfacuta în buchetele mici

- 250 ml smântâna pentru gatit

- 250 ml lapte

- 4 catei de usturoi feliati

- 2 foi de dafin

- o lingura de nucsoara rasa

- câteva fire de cimbru proaspat

- o lingura de unt

- sare de mare si piper proaspat râsnit

 

Pentru friptura:

- 6-8 cotlete de miel

- o mâna de rozmarin proaspat

- sare de mare proaspat râsnita

- piper proaspat macinat

- 20 ml ulei de masline

 

Începeti cu budinca. Amestecati laptele cu smântâna, feliile de usturoi, foile de dafin si nucsoara. Fierbeti-le 5 minute, apoi potriviti de sare si piper. Ungeti bine cu unt un vas ceramic termorezistent si asterneti un strat de cartofi. Presarati cimbru verde si continuati cu un strat de conopida, apoi înca unul de cartofi si cimbru verde.

 

Turnati peste amestecul de lapte si smântâna, acoperiti vasul cu o folie de aluminiu unsa cu ulei pe interior si bagati-l la cuptorul încins la 200 de grade pentru 40 de minute.

 

Între timp, pregatiti cotletele de miel. Masati-le bine cu sare si piper si stropiti-le cu ulei de masline. Rumeniti-le apoi pe ambele parti într-o tigaie si maruntiti rozmarinul.

 

Asezati cotletele într-o tava, presarati-le fara zgârcenie cu rozmarin si bagati-le la cuptor pentru 10-20 de minute, în functie de cât de bine facuta vreti sa fie carnea. Asezati alaturi, în cuptor, si budinca descoperita pentru înca 20 de minute.

 

Se savureaza fierbinti cu un pahar de vin bun la masa de Paste.

Pofta Nebuna!

 

Friptura de miel cu rozmarin


 

Pe Anca o poti urmari pe pagina ei personala de Facebook sau pe: www.printesapolonic.ro   http://ancutarusu.blogspot.com

 

Un interviu realizat in exclusivitate pentru StyleAndTheCity de Bianca-Maria Berchez



Share



Sigur te mai intereseaza si articolele: