Senatul României se alătură campaniei ,,Donează sânge constant”

1 vote

Senatul României susține campania ,,Donează sânge constant”, inițiată de Crucea Roșie Română împreună cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională Prof. dr. C.T. Nicolau. Astfel, începând de marți, 26 noiembrie 2019, și până la finalul actualei sesiuni parlamentare, microfoanele din sala plenului și microfonul de la pupitrul Președintelui Senatului vor fi personalizate cu mesajul ,,Donează sânge azi”, pentru a promova conștientizarea ideii de donare de sânge.

 

Mesajul campaniei reprezintă un manifest pentru aducerea în prim-plan a nevoii de sânge în spitalele și centrele de transfuzie din România în fiecare zi, iar proiectul se derulează la nivel național de la finalul lunii februarie 2019.

În prezent, procentul donatorilor de sânge în țara noastră este de doar 2%, în comparație cu media europeană, de 6%.

Potrivit reprezentanților Crucii Roșii: ,,în general, populația se mobilizează pentru a dona sânge când au loc tragedii intens mediatizate, însă nevoia de sânge este una constantă. La fiecare trei minute, o persoană are nevoie de sânge. Mii de pacienți din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui’’.

 

Colaborarea dintre Crucea Roșie Română și Senatul României subliniază importanța prioritizării acestei inițiative. Obiectivul parteneriatului este ca, prin acest gest umanitar simbolic, să crească responsabilitatea socială în privința donării.

Este important pentru noi să fim susținuți în demersul nostru de o instituție publică atât de importantă precum Senatul României. Suntem convinși că personalizarea microfoanelor din plenul Senatului va conduce la o expunere și mai mare a campaniei noastre. Mulțumim Senatului României pentru că a înțeles importanța acestui demers național și s-a alăturat campaniei”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Informații de background:

Campania „Donează sânge constant” a fost lansată pe 28 februarie 2019. Încă de la început,  proiectul a captat rapid atenția opiniei publice, iar în doar șase luni s-au înregistrat rezultate remarcabile:

  • 12 parteneri media și-au donat microfoanele;
  • 52 de minute/zi, în medie, de afișare a mesajului campaniei;
  • 12% creștere a numărului de donatori în orașele mari.

Campania s-a bucurat și de apreciere la nivel internațional, fiind singura câștigătoare din România la categoria Healthcare, în cadrul IPRA Golden World Awards (GWA) 2019. Premiile GWA se numără printre cele mai importante distincții din domeniul relațiilor publice la nivel global, anul acesta având 89 de câștigători din toată lumea.

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress