Spectacol de păpuși anticaniculă, cu omul de zăpadă și soarele pe aceași scenă!

2 votes

 

Evrika! Zilele fierbienți din vacanța de vară pot fi combătute la Teatrul Țăndărică, cu o superbă poveste pentru cei mici și cei mari, scrisă de dramaturgul Matei Vișniec: „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”.

 

 

În cele #100deziledevară totul este posibil, inclusiv să le arătăm copiilor un om de zăpadă rătăcit în mijlocul Bucureștiului, iar noi, alături de ei, să ne bucurăm și să ne lăsăm emoționați până la lacrimi de o poveste care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie și speranță.

Lui Nichita al meu îi plac poveștile, mai ales cele puse în scenă, iar spectacolul de păpuși „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” a fost o ocazie bună de a ieși din casă pe timp de caniculă. Aproape că nici n-a respirat pe durata spectacolului. A fost numai ochi și urechi. A trăit alături de personaje un amalgam de emoții. S-a bucurat de un decor fascinant. A reținut replici interesante și a învățat o frumoasă lecție despre iubire și prietenie, curaj și sacrificiu.

Ca să intru în detalii, piesa este despre aventura Omului de zăpadă care îndrăznește să-l caute pe astrul ceresc și să-l roage să îl lase în viață, să se joace în continuare cu copiii și să se bucure de lumea minunată în care trăiește. Pe drum se întâlnește cu o serie de animale cărora, în schimbul ajutorului pentru a ajunge în tara Soarelui răsărele, le dă din “accesoriile” cu care l-au înzestrat copiii. Ajuns aici, în loc să ceară ceva pentru el, cere ajutor pentru prietenii lui. Timpul însă nu a curs în favoarea Omului de zăpadă, numai inima lui roșie a rămas să pulseze, dar soarele i-a făcut promisiunea că-l va transforma în vis și că-l va readuce la viață și iarna următoare.

“Vei plana timp de nouă luni pe deasupra câmpiei şi a pădurii, pe deasupra norilor şi a vântului… Vei fi un vis viu, un vis cuibărit în gustul vieţii şi în plăcerea de a trăi a copiilor… Şi peste nouă luni, când va veni din nou iarna, vei redeveni om de zăpadă, cel mai bun prieten hiberal al copiilor…”

Pentru o briză de emoție live, recomand acest spectacol minunat în care Omul de zăpadă și soarele joacă pe aceași scena. Spectacolul este recomandat copiilor peste 5 ani și părinților de orice vârstă.

[Text: Tina Solonaru]

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress