Starea bună de sănătate – prioritatea anului 2021

Starea bună de sănătate este o combinație între sănătatea fizică și psihică, care se bazează în mare măsură pe nutriție și exerciții fizice, odihnă și conectarea cu ceilalți. 

Starea bună de sănătate

Sfaturi de la Kent Bradley, MD, Herbalife Nutrition Chief Health and Nutrition Officer

Câteva mici ajustări în viața voastră vă vor ajuta să fiți mai puternici în 2021 și mai pregătiți pentru orice fel de provocări viitoare.

Consumați alimente nutritive

Mulți oameni știu că o alimentație sănătoasă ne ajută să ne menținem o greutate normală. Însă, de multe ori nu ținem seama de beneficiile suplimentare ale unei diete echilibrate.

O dietă care oferă o nutriție bună presupune consumul de substanțe nutritive, vitamine și minerale necesare, precum și de macronutrienți care să vă ajute organismul să funcționeze cel mai bine.

Stil de viață echilibrat

Alimentația sănătoasă este obligatorie – dar la fel de important este să avem un stil de viață echilibrat. Pentru a vă proteja împotriva stresului, trebuie să aveți în vedere toate aspectele care vă îmbunătățesc starea generală. Dacă nu aveți o alimentație bogată în substanțe nutritive, trebuie să le suplimentați și să rețineți că hidratarea este foarte importantă pentru o nutriție echilibrată. De asemenea, exercițiile fizice vă vor îmbunătăți sănătatea generală, precum și calitatea somnului.

Sănătatea psihică

Aceasta are și ea un rol în starea noastră de bine, stresul fiind un factor care contribuie la apariția diferitelor afecțiuni, de la cele cardiace până la obezitate. Conform WebMD, între 75% și 90% dintre vizitele la medic sunt din cauza afecțiunilor și problemelor cauzate de stres, precum dureri de cap, tensiune mare, probleme cardiace, diabet, afecțiuni ale pielii, astm, artrită, depresie și anxietate.

Există aplicații noi incredibile, precum Headspace și Calm care vă pot ajuta să treceți de anumite situații care generează stres. Rețineți că dacă suferiți deja de aceste afecțiuni sau de alte probleme medicale, este important să reduceți stresul, însă trebuie să solicitați tratament medical.

Rămâneți conectați cu cei dragi

Deși începutul anului 2021 nu va fi lipsit de provocări în acest sens, încercați să luați legătura mai des prin telefon, să scrieți scrisori și felicitări ca altădată și să planificați întâlniri și vacanțe pentru sfârșitul anului. Există o lumină la capătul tunelului izolării.

Reinvestiți timp în lucrurile care vă fac plăcere sau descoperiți lucruri noi

Participarea la activitățile care ne fac plăcere are un efect pozitiv asupra creierului, iar lucrurile noi pe care le învățăm au un impact asupra sănătății generale a creierului. Deși poate fi dificil să găsim timpul necesar pentru a face ce ne dorim, este important să stabilim aceste lucruri ca priorități.

Mergeți afară și grădinăriți, sprijiniți în mod voluntar o cauză importantă, înscrieți-vă la un curs de dans în această vară sau învățați o limbă străină pentru a vă pregăti pentru o călătorie viitoare pe care v-ați dorit întotdeauna să o faceți. Țineți-vă mintea ocupată și găsiți hobby-uri noi, acestea vă pot apăra împotriva mult temutului stres.

Comentarii