Teodora Baciu: Imi place sa creez haine usor de purtat

Teodora Baciu Imi place sa creez haine usor de purtat
2 votes

 

Absolventa a Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, sectia design vestimentar, Teodora Baciu atrage atentia prin piese elegante, lejere si imprimeuri interesante. Ea ne-a vorbit intr-un interviu exclusiv despre munca de designer si despre colectia pe care o va lansa in curand.

 

 

Cum ai inceput sa lucrezi ca designer?
Totul a venit firesc, o data cu proiectele dezvoltate in timpul facultatii, ele mi au construit experienta si contactele necesare pentru a continua si dupa finalizarea studiilor.

Cum iti definesti stilul?
Imi place sa lucrez cu tipare clasice, dar de o eleganta relaxata, hainele trebuie sa fie comode, cu imprimeuri interesante sau texturi placute la atingere. Stilul se modifica, de la o colectie la alta, dar, per ansamblu, cel mai mult conteaza ca hainele sa fie usor de purtat. Linia acestora variaza de la zona de business, clasica, la cea casual & cocktail.

Teodora Baciu Imi place sa creez haine usor de purtat1

Carui tip de public se adreseaza creatiile tale?
Din publicul meu tinta fac parte femei care au un stil format deja, dar care cauta piese clasice si moderne in acelasi timp. Pentru ele, anumite detalii, cum sunt imprimeurile pe care eu le creez sau anumite aplicatii si texturi fac diferenta pentru ca le scot din anonimat, au o piesa deosebita in garderoba.

Care este piesa ta preferata dintre creatiile tale?
Piesa mea preferata este tot timpul alta. Ma regasesc in toate hainele pe care le creez, dar inevitabil in fiecare colectie ma atasez de una-doua, care simt ca ma reprezinta. De exemplu, jacheta din lana camel cu insertie de piele burgund este cea de care am prins drag in acest sezon, pentru ca reprezinta foarte bine conceptul de nomadism de care se leaga toata colectia.

Teodora Baciu Imi place sa creez haine usor de purtat2

Care sunt revistele fashion pe care le citesti in mod curent?
Sunt multe, imi place sa ma informez si sa explorez zona fashion vazuta prin ochii mai multor culturi, nu doar cea europeana Pe langa editiile romanesti ale revistelor glossy, ELLE, Harper’s Bazaar si Marie Claire, mai citesc si edtiile ELLE si Vogue din Italia si Franta, iar in online, Vogue Japan, Brasil si ELLE India. De asemenea, citesc si revistele fashion mai putin mainstream de productie romaneasca, cum sunt ALL HOLLOW, COCKAIGNE si DECAY.

Cine este designerul tau preferat?
Nu am doar un designer preferat, dar in capul listei se afla Dries van Noten, atat pentru estetica sa cu care eu rezonez, dar si datorita faptului ca in spatele casei sale de moda se afla nu doar un designer talentat, ci un om care a tinut ca brandul sau sa insemne o mare familie pentru cei care fac parte din el. Insa imi plac si alti designeri din zone diferite, conceptuale, sport sau couture.

Teodora Baciu Imi place sa creez haine usor de purtat3

Spune-ne cate ceva despre noua colectie pe care o pregatesti si despre linia de accesorii…
Colectia de toamna-iarna este inspirata de nomadism, dar nu atat de nomadismul fizic, ci mai mult de senzatia de tranzitie pe care cu totii o traim la un moment dat. Cu toate acestea, se regasesc si elemente care trimit la zone din taigaua siberiana, cum ar fi culorile pamantii, grizate, lana moale completata de piele si blana inserate in diferite piese.

Linia de accesorii a venit in completarea colectiior, ea a luat nastere in vara acestui an pentru a completa colectia de primavara-vara. Deoarece a avut succes am decis sa o continui la nivel permanent. De fapt, colectia de toamna-iarna a pornit de la colectia de accesorii pe acest sezon. Am folosit minerale, pietre semipretioase, perle si sidef, toate transpuse in forme organice, inflorescente. Amandoua colectiile vor fi lansate la sfarsitul lunii octombrie.

Comentarii