Top 10 carti care merita citite

top 10 carti
0 votes

Top 10 carti care merita citite, carti ce au rolul de a te purta pe taramurile nemarginite ale dualitatii: iubire si intriga, cunoastere de sine si deziluzie, speranta si disperare, curaj si anxietate, simplitate si haos, fantezie si realitate, karma si .. cate altele, toate pe masura emotiilor tale.

Paseste cu incredere pe aceste taramuri fermecate, intrucat vei avea ocazia sa te intalnesti cu tine – cea de ieri, de azi, de maine.

Fara sa mai zabovim, te lasam sa parcurgi cele 10 titluri de carti, sau poate cele 10 amintiri ale cartilor deja citite care, la momentul lecturarii, te-au facut sa vibrezi din incheieturi.

 
Top 10 carti, „Alchimistul” de Paulo Coelho 

                               

Nicicand inspiratia de a tese aripi visurilor tale nu va atinge cote atat de inalte, ca atunci cand vei parcuge impreuna cu Santiago, pastorul andaluz al lui Coelho, drumul spre comoara din tine. Iar daca esti o fire aventuriera, afla ca te vei plimba prin Africa de Nord, alaturi de personaje exotice si inflacarate, care te vor pune in ipostaze inedite.
 

Top 10 carti, „Mandrie si prejudecata” de Jane Austin

 

                                top 10 carti
Indata ce vei deschide romanul, vei fi transpusa in lumea anilor 1800, in care moravurile dogmatice, interesele meschine si prejudecatile familiale, sunt cu greu razbatute de personajele centrale Elizabeth si Darcy, care cu pasi marunti si sentimente confuze si potrivnice, construiesc o poveste seducatoare de dragoste.
 

Top 10 carti, „Adam si Eva” de Liviu Rebreanu

                                top 10 carti

Prin acest roman, celebrul Liviu Rebreanu, reuseste sa ridice semne de intrebare cu privire la liberul arbitru, intamplare si iubire, aducand in atentia cititorului  karma –  care isi plateste intotdeauna datoriile, indiferent de numarul de vieti traite.
 

Top 10 carti, „Crima si pedeapsa” de F.M. Dostoievski

                               top 10 carti
Intrand in mintea unui criminal, Rodion Romanovici Raskolnikov, personajul controversat al scriitorului rus, vei descoperi o lupta psihologica asidua, care se dovedeste in final, a fi o pedeapsa mai grea chiar decat intemnitarea in prea cunoscuta inchisoare Alcatraz.
 

Top 10 carti, „Despre lucrurile simple” de Mihaela Radulescu

                               top 10 carti

O carte simpla despre .. lucrurile simple ale vietii: visuri, dragoste, relatii, despre care Mihaela vorbeste cu dezinvoltura unui om intelept, ce isi asuma povestea vietii.  Descopera trairile, pasiunile, dorintele vedetei de televiziune, in volumul de debut al acesteia.

Top 10 carti, „100 de cai spre fericire” de Timothy J. Sharp

                                top 10 carti

Pentru cei mai multi dintre noi, fericirea reprezinta dezideratul vietii, maxima existentei din toate timpurile, ratiunea zilei de maine. Dar este oare posibil sa o obtinem fara sa ne voinicim aprig cu genele noastre sau contexul in care traim? Timothy J. Sharp sustine fem ca DA. Descopera si tu cele 100 de trucuri care iti pot aduce implinirea de sine!
 

Top 10 carti, „Cine mi-a luat cascavalul?” de Spencer Johnson

                                top 10 carti

Urmareste peripetiile celor 2 soricei, Gonila si Mirosila, si a celor 2 omuleti, dl. Hohot, si dl. Iepure, care au menirea de a-ti revela fatete reale ale .. tale, in diverse ipostaze ale vietii. Oare cu cine semeni?  Cu Mirosila, cel care adulmeca schimbarea de la distanta? Cu Gonila, soricelul dornic de actiune? Sau poate cu fricosul domn Iepure, sau cu adaptabilul domn Hohot? 

Top 10 carti, „Eliberarea de cunoscut” de J. Krishnamurti

                               top 10 carti

Aflata in categoria cartilor spirituale, Eliberarea de cunoscut ne aduce in prim plan adevarul suprem, viu, care nu cunoaste tipare sau granite, ci doar iubire, iertare si acceptare. Le putem identifica inlauntul nostru, purtand sigiliul sinelui ancestral, dincolo de capcanele cognitiei si a programelor deja globalizate ale societatii.

Top 10 carti, „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi” de Camil Petrescu

                                top 10 carti

Camil Petrescu, un veritabil romancier dramaturg, ce aduce in lumina reflectoarelor, prin Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, cele doua constante ale vietii sale: fictiunea si realitatea. Prin personajele sale tumultoase, incununeaza sentimente de dragoste absoluta, disperare a pierderii, si iminenta mortii. 

Top 10 carti, „Marile sperante” de Charles Dickens

                                top 10 carti
O opera de suflet, despre iubirea trainica a orfanului de 8 ani Pip, care prin intensitatea “marilor sperante” isi depaseste conditia, si reuseste sa-i atraga atentia Estellei, fetita de care s-a indragostit iremediabil, dar care poarta un mare secret. Afla despre sperantele dickensiene, despre optimism, si valori de neclintit, din romanul ce si-a atras notorietatea in randul fiecarei generatii.

 
Descopera si alte opere de succes in libraria online adevarulshop.ro

Articol redactat de Ramona Ivanus

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress