Vinum & Carmina – Împletire de vin bun, muzică și poezie, la The President

Vinum & Carmina
1 vote

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lansat proiectul Vinum & Carmina, printr-o degustare de vinuri, muzică și poezie.

 

Gazda evenimentului de lansare a fost Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President, care a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a spațiilor grupului.

 

Vinum & Carmina

Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President

Am lansat proiectul Vinum & Carmina din dorința de a veni în sprijinul tuturor iubitorilor de cultură, fie că vorbim despre poezia naturii sau literatura cultă, și a tuturor celor care iubesc vinul bun și mâncarea de calitate. Noi considerăm că vinul și poezia se împletesc și se completează, iar serile pe terasa Veneția le sporesc farmecul. Din aceste motive, invitatul special al primei întâlniri din cadrul Vinum & Carmina a fost Conf. Univ. Dr. Răduț Bîlbîie care ne-a invitat la o călătorie culturală cu tema „Vinul și visul poetului”. În același timp, ce ar fi vinul bun fără muzică de calitate? Pentru a-l putea savura într-un mediu relaxat, am încheiat seara cu un recital de muzică românească și internațională susținut de Cover & Dance Band”.

Vinul și visul poetului

Invitatul special al primei întâlniri din cadrul Vinum & Carmina, Conferențiar Universitar Doctor Răduț Bîlbîie, a pus accentul pe legătura dintre poet, poezie și vin:

Vinum & Carmina

Conferențiar Universitar Doctor Răduț Bîlbîie

 

Mă bucură faptul că aveți plăcere și bucurie să ascultați poezii, fiindcă, până la urma urmei, vinul întotdeauna este întovărășit de aroma, de buchetul poeziei… Vinul reprezintă o poveste intelectuală… Vinul inspiră poetul… Vinul inspiră și aduce pe aripile basmului său dragostea… Vinul dezleagă inimile…”.

Printre scriitorii ale căror versuri au fost prezentate audienței s-au numărat Ion Pillat, Nichifor Crainic, Anton Pann, Dimitrie Cantemir, Ion Minulescu și George Topârceanu.

La evenimentul de lansare au fost degustate vinuri ale Domeniului Bogdan, prezentate de somelierul Cătălin Băluță care a explicat și felul în care sunt obținute vinurile biologice. Atmosfera relaxantă a evenimentului a fost întreținută de Cover & Dance Band, parte a Tarafului București.

Despre Vinum & Carmina

Proiectul de educație în cultura vinului cu titlul ”Vinum & Carmina 2018” se desfășoară în perioada iulie-august 2018 și și-a propus să promoveze vinul bun și muzica de calitate printr-o serie de evenimente desfășurate pe terasa Veneția, în cadrul Centrului de Evenimente The President. Pe durata proiectului sunt organizate 3 degustări de vinuri (pe 5 iulie, 26 iulie și 30 august), în cadrul cărora 3 case de vinuri partenere sunt invitate să realizeze prezentări și degustări ale unor colecții reprezentative de vinuri. La evenimentul de lansare au participat: manageri, organizatori de evenimente, specialiști în comunicare și relații publice, specialiști de resurse umane și comunicare internă, angajați din companii românești și multinaționale, jurnaliști și public larg.

Parteneri Media

Proiectul Vinum & Carmina este sprijinit de 19 parteneri media: ACCMediaChannel, ACTUALITATEA MUZICALA, Autoreport, Bucuresti Life, Bucurestii vechi si noi, Clarissa, DacicCool, Fashion8, InfoAliment, INFOFASHION.RO, IneditTV, IQool, MyMagazine, Mujer, Romania pozitiva, SENSO TV, StyleAndTheCity.ro, Viata Bucurestiului, Vipstyle.

Vinum & Carmina

Despre Corin Romanescu

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activează de 20 de ani pe piața HORECA fiind martor al principalelor tendințe ale fiecărei perioade. În ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate și private, oferind sfaturi practice și sprijin pentru sute de cupluri și zeci de companii din sectorul privat. Este Președinte al Asociației pentru Combaterea Sărăciei şi Afecțiunilor Umane. Este Absolvent al UTCB – Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Despre  Conf. Univ. Dr. Răduț Bîlbîie

Conferențiar Universitar Doctor Răduț Bîlbîie este consilier superior în Ministerul Educaţiei Naționale, membru în Juriul de Onoare al Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice (ARRP), vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Istoria Presei (ARIP), membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti. Din 1994, a susţinut cursuri şi seminarii de jurnalism şi de relaţii publice la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Despre The President

Situat pe malul Lacului Tei și înconjurat de vegetația parcului cu același nume, Centrul de Evenimente The President este special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni. Grupul dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, între orele 10-24 și de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate între 60 și 150 de persoane, salonul Milano cu o capacitate între 100 și 200 de persoane, salonul Verona cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența-Verona cu o capacitate între 401 și 800 de persoane, alături de o terasă cu o capacitate de 600 de persoane (Terasa Veneția) și o piscină cu o capacitate de 300 de persoane (The President Pool & Lounge) deschisă în perioada mai – septembrie.

Meniul cu specific internațional al restaurantului oferă preparate pentru toate gusturile, iar priveliștea spre lac transformă mesele luate cu prietenii, cu familia sau cu partenerii de afaceri în experiențe plăcute.

Detalii și rezervări:
Telefon: 0763 550 406, 0760 087 384, 0766 747 379
office@president-events.ro
Adresa: B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, București
(în Parcul Tei – pe malul lacului)

https://www.the-president.ro/seri-speciale-noutati/vinum-carmina

Comentarii

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress