17 idei simple și sănătoase de încercat în noul an

2 votes

 

Un an nou cu sănătate, că-i mai bună decât toate! Aha, lista cu dorințe este, în mare parte, despre SĂNĂTATE, mai ales în familiile cu copii, unde… există o motivație în plus pentru disciplinarea și echilibrarea stilului de viață.

 

 

Cu o activitate de 5 ani pe piața produselor naturiste din România, magazinul online Vegis.ro propune o listă de 17 schimbări de adoptat în rutina zilnică, pentru a avea un organism mai sănătos și mai puternic. Strategia e simplă: înlocuirea produselor folosite frecvent cu produse naturiste, BIO și raw.

Folosește uleiuri cu grăsimi saturate

Înlocuiește uleiul de floarea soarelui din comerț cu ulei de măsline extra-virgin sau ulei de cocos. Aceste două tipuri de ulei conțin grăsimi sănătoase și au beneficii importante asupra organismului. Bine de știut mămici! Uleiul de cocos rezistă foarte bine proceselor de încălzire și nu modifică gustul mâncării.

Energizează-te zilnic cu superalimente

Alege superalimente 100% naturale,  bio, nemodificate genetic și neprocesate, precum pulberile ecologice Niavis.

Folosește produse apicole

Optează pentru un tratament de imunizare pe bază de produse apicole naturale și protejează-te de virozele de sezon.

Folosește condimente naturale

Renunță la condimentele convenționale care conțin arome artificiale și înlocuiește-le cu plante și mirodenii BIO, pentru a avea o alimentație 100% sănătoasă.

Consumă cereale integrale, 100% naturale

Înlocuiește cerealele din comerț cu fulgi, musli și cereale integrale precum grâu, porumb, hrișcă, secară, ovăz, orz, pentru un organism energizat. Pentru un plus de savoare, poți adăuga lapte de ovăz cu cacao sau chiar lapte de cocos.

Folosește uleiuri esențiale pentru aromoterapie

Stările de oboseală de oboseală, anxietatea și depresiea pot fi înlăturate cu diferite arome și miresme pentru a înlătura. Meriți momente de relaxare și răsfăț!

Consumă gustări cu îndulcitori naturali

Consumă gustări fără zahăr, îndulcite cu pastă de curmale sau indulcitori naturali. Vor fi la fel de gustoase!

Spune NU substanțelor chimice din detergenții convenționali

Alege detergenți BIO atât pentru rufe, cât și pentru uzul casnic.  Te vor surprinde plăcut detergenții pe bază de plante, fără adaos chimic, coloranți sau conservanți și totodată pielea ta îți va mulțumi,  deoarece nu va mai fi agresată de iritații.

Folosește produse cosmetice fără parabeni

Vei găsi fond de ten, rimel, fard, pudră, ojă, soluții de curățare a feței și a machiajului și deodorante naturale, fără substanțe chimice care dăunează pielii.

Folosește produse de îngrijire și curățare pe bază de ingrediente naturale

Utilizează pentru curățarea și îngrijirea părului și a pielii, șampoane, săpunuri și geluri de duș pe bază de ingrediente naturale, deoarece acestea sunt delicate cu orice tip de piele.

Întărește-ți organismul cu miere de Manuka

Miere de Manuka are proprietăți anibacteriene, ceea ce o califică pentru a fi folosită în scopuri medicale și este foarte benefică atât pentru infecții, cât și pentru fortifierea unui organism sănătos. Am încercat-o. E deosebită, delicioasă și… pare-se, extrem de sănătoasă.

Consumă cafea verde sau cicoare

Înlocuiește cafeaua din comerț cu o cafea verde sau cicoare, pentru a-ți proteja organsimul.

Folosește pastă de dinți cu ingrediente naturale

Folosește pastă de dinți 100% naturală, cu argilă, propolis și alte plante benefice, fără substanțe chimice, pentru a evita problemele stomatologice.

Consumă doar sucuri din plante naturale

Înlocuiește sucurile din comerț cu siropuri și sucuri din plante naturale, pentru a-ți proteja organismul

Alege suplimente nutritive naturale

Alege întotodeauna suplimente nutritive naturale, pe bază de plante medicinale, pentru a-ți întări organismul sau a lupta împotriva unor afecțiuni.

Folosește măști cu ingrediente naturale pentru față sau păr

Creează măști faciale acasă, din uleiuri vegetale 100% naturale, precum- ulei de cocos, ulei de macadamia, ulei de avocado, ulei de migdale dulci sau ulei de argan.

Alege produse fără adaos chimic pentru îngrijirea pielii copiilor

Alege pentru copilul tău produse de îngrijire BIO, vegane și fără parabeni, pentru o piele sănătoasă și ferite de probleme dermatologice.

Un An Bun și Sănătos! 🙂

[Text: Tina Solonaru]

 

Comentarii