95% dintre români s-au (re)obișnuit cu prepararea cafelei acasă

Un studiu efectuat de Philips împreună cu echipa Cult Market Research, arată că, anul acesta, românii au început prepararea cafelei acasă, să bea mai multă cafea și să prețuiască mai mult micile momente, cum ar fi cel al savurării cafelei.

Emoții și sentimente asociate consumului de cafea

În funcție de contextul în care este băută cafeaua, oamenii asociază acestei experiențe diferite sentimente și emoții. Dacă în confortul propriei case, cafeaua este asociată cu sentimentul de siguranță, liniște, confort, relaxare, cafeaua băută la birou este mai mult asociată cu un ritual, distracție, moment de destindere sau pauză rapidă.

Studiul de piață a surprins mai multe schimbări de comportament în ceea ce privește consumul de cafea în timpul pandemiei iar printre cele mai importante, se regăsesc:

• 95% dintre consumatori s-au (re)obișnuit cu prepararea cafelei acasă
• 24% au schimbat brandul de cafea pe care o consumă
• 21% sunt mai preocupați de ritualul preparării cafelei și cel al consumului de cafea
• 16% dintre ei au achiziționat un aparat de cafea
• 5% au schimbat modul de preparare a cafelei
• 8% consumă mai multă cafea.

Philips 5400 LatteGo

Philips, lider global în categoria aparatelor de uz casnic, a lansat două noi serii de espressoare Full Auto: Philips 5400 LatteGo și 4300 LatteGo și 4300 cu sistem clasic de spumare. Espressorul oferă o varietate largă de cafele delicioase, o experiență de utilizare simplificată și un timp de curățare a sistemului revoluționar LatteGo de până la 15[1] secunde.

„La Philips, înțelegem importanța primei cafele servite dimineața. Cunoaștem, de asemenea, și faptul că acea cafea perfectă este diferită pentru fiecare în parte, motiv pentru care am lansat două noi serii de espressoare Full Auto: Philips 5400 LatteGo și 4300 LatteGo și cu sistem clasic de spumare. Nu doar că oferă o cafea personalizată pentru fiecare gust în parte, dar afișajul digital îl face foarte simplu de utilizat. Având ca beneficiu cel mai rapid sistem de curațare pentru spumarea laptelui, acest espressor se curăță foarte ușor, într-un timp record de doar 15 secunde. Acest lucru este posibil datorită sistemului revoluționar realizat din doar două componente, astfel încât să poată fi spălat cu ușurință direct sub jetul de apă de la robinet sau direct  în maşina de spălat vase, pentru confort. Sistemul LatteGo a fost integrat treptat la mai multe modele de espressoare Philips, existând o gamă variată pentru gusturile fiecărui consumator ”, Roxana Chiriloi, Coffee Business Marketing Manager Philips România.

Cafea de calitate cu spumă de lapte fină și aromă perfectă

Sistemul de lapte LatteGo completează cafeaua cu un strat delicios de spumă. LatteGo amestecă laptele cu aer la viteză mare în camera de spumare rotundă, apoi adaugă în ceașcă un strat cremos de spumă de lapte, fără stropi și exact la temperatura potrivită. Râșnița 100% ceramică transformă boabele de cafea în orice dorești, de la pudră ultrafină la măcinare grunjoasă, oferind cea mai bună experiență de cafea.

Espressoarele pot fi achiziționate atât de pe philips.ro, cât și din magazinele partenere.

[1] Based on consumer testing in Germany for Full Automatic Espresso Machines (2018)

Comentarii