Dos & don’ts în modă și stil! Interviu cu Aura Anghel – fondator Luxury Academy, unica academie de stil din România.

aura_anghel_fondator_luxury_academy
3 votes

 

 

Imaginea conteză (știm asta!), motiv pentru care v-am pregătit o valoroasă lecție de stil cu Aura Anghel – fashion editor absolvent al Academiei de Lux din Milano, consultant de imagine în backstage la festivaluri europene precum Sanremo și Cannes, fondatoarea primei academii de stil din România, Luxury Academy.

 

 

Aura Anghel, vrem să te cunoaștem! Povestește-ne despre tine și pasiunea ta.

Aura Anghel: Eu am considerat întodeauna că Moda și Costumul ca și cultură, sunt doi piloni culturali esențiali în evoluția fiecărei civilizații. Fără studii, pasiune și curaj, profesia mea ar fi rămas un vis neîmplinit. Am călătorit, învățat și experimentat aspecte din culturi diverse, care m-au ajutat să am o viziune la 360* despre moderna societate de astăzi care se bazează în procent de 100% pe imagine.

Luxury Academy – cel mai nou proiect de fashion & design din Romania. Ce aduce nou pe piața din domeniu?

Aura Anghel: Luxury Academy este un proiect de suflet care naște din pasiunea mea pentru frumos și la care lucrez de 4 ani, este unica Academie de stil din România, care pregătește specialiști în Hairstyle, Make-Up, Fashion Design, Fashion Photographer și consultanță de imagine. Îmi doresc să ofer românilor o nouă viziune estetică!

Noble welcome greetingCui se adresează Luxury Academy și care sunt condițiile de participare?

Aura Anghel: Se adresează tuturor persoanelor pasionate de frumos cu un minimum simț estetic, care operează deja în acest sector sau tineri care vor să întreprindă o carieră în Fashion System. Nu este nevoie de experiență anterioară în domeniu, ci doar de pasiune, talent și dorința de a evolua.

Dos & don’ts în moda văzută pe străzile din România.

Aura Anghel: Din păcate, noi nu înțelegem încă importanța vestimentației. Îmbrăcămintea este un cod divers de cel vorbit și de cel scris, foarte bine definit de anumite reguli care transmit foarte mult. Codul vestimentației exprimă condiția socială sau culturală a persoanelor, sentimentele lor, emoțiile lor, este un profil pshihologic. Moda astăzi ca și ieri, este un cod de comunicare bazat pe propriile simboluri în gradul de a depăși cu facilitate barierele lingvistice.

Ce ar trebui să conțină garderoba perfectă pentru sezonul rece?

Aura Anghel: Am evitat întodeauna să răspund la astfel de întrebări, din frica de a nu fi interpretat ca un must. Sunt criterii bine definite în alegerea îmbrăcăminții,cum ar fi: culoare, forma corpului, material, fit, funcționalitate, scop.

Când ieșim din casă, la ce ar trebui să atragem atenția?

Aura Anghel: Coco Chanel spunea „Vulgaritatea este cel mai urât cuvânt, pentru asta voi face tot posibilul ca să o combat”.

Care sunt recomandările tale în materie de stil pentru românce?

Aura Anghel: În modă sunt câteva reguli pe care orice femeie ar trebui să le aplice. Iată câteva erori de evitat:

 • Anchiorul adânc – mai ales dacă ai un bust mare;
 • Pantalonii strâmți –mai ales dacă nu avem o siluetă filiformă;
 • Pantalonii trei sferturi – nu avantajează pe nimeni;
 • Leggings – chiar daca esti înaltă, evită-i;
 • Mărimea greșită – valabil și pentru femei și pentru bărbați;
 • Bijuterii în exces – optează pentru un maxi accesoriu;
 • Pantofii neîngrijiți – încălțămintea trebuie să fie curată;
 • Haine decolorate – cu cât culorile hainelor sunt mai vii, cu atât îmbrăcămintea ta va părea mai îngrijită.

Dar pentru bărbați, ce sfaturi de stil ai da?

Aura Anghel: Un bărbat devine irezistibil dacă pe lângă sfaturile de mai jos, are încredere, convingere și naturalețe în modul său de a fi. Iată câteva sfaturi strategice pe care un bărbat care se respectă trebuie să le știe:

 • În loc det-shirt, alege o cămasă – femeile iubesc cămășile, este un indument mult mai sexy decât crezi;
 • Pantalonii fără pense – drepți, care să alunece pe corp. Nu uita de curea!;
 • Atenție la pantofi și la șosete – femeile se uită cu atenție, alegeți pantofi frumoși și de calitate. Șosetele, de preferat lungi până la genunchi si de o culoare închisă;
 • Accesoriile potrivite – accesoriul este un detaliu care completează și perfecționează un look;
 • Grooming – nu uita să faci duș înainte să ieși din casă, acordă atenție maximă unghiilor.Nu exagera cu parfumul, o picătura este de ajuns.

Un gând pentru cititorii Style and the City.

Aura Anghel: Stilul este ceea ce ești, ce te reprezintă. Este cartea ta de vizită. Stilul nu înseamnă tendință, înseamnă a fi! Pentru că Moda înseamnă Aparență, iar Stilul – Existență!

[Interviu realizat de Valentina Merlici]

Comentarii