Galben vibrant, culoarea anului 2021

Pantone Color Institut a anunțat culorile anului 2021: PANTONE 17-5104 Ultimate Gray și PANTONE 13-0647 Illuminating. Un gri și un galben vibrant care transmit perfect sentimentele pe care le trăim în această perioada.

Galben vibrant

În ciuda vremurilor „gri”pe care le trăim, ținutele noastre ar trebui să ne „lumineze” viața.

Sursa Photo: Pantone Color Institut

Sursa Photo: Pantone Color Institut

Gri și galben – o combinație care ne vorbește despre rezistența, optimismul, speranța și pozitivitatea de care avem nevoie, pe măsură ce resetăm, reînnoim, reimaginăm și reinventăm”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Color Institute.

Galbenul vibrant este sinonimă cu veselia și poftă de viață – exact ce avem nevoie în această perioada destul de complicată.

Cum asortezi galbenul

Dacă ți-a atras atenția aceasta culoare și vrei să o transpui și în garderoba ta, iată câteva idei de ținute.

Semnificația culorii

Studiile arată că semnificația culorii galbene poate fi căldură, veselie, activitate mentală crescută, energie musculară crescută. Culoarea galbenă ajută la activarea memoriei, încurajează comunicarea, îmbunătățește vederea, crește încrederea și stimulează sistemul nervos.

Galben și alb

Combinația de alb și galben ajută la claritate pentru luarea deciziilor, măresc concentrarea, măresc energia și oferă ameliorare de epuizare, panică, nervozitate sau epuizare.

 Galben și bleumarin

Prea mult galben provoacă pierderea focalizării și îngreunează îndeplinirea unei sarcini, așa că am spart monotonia culorii cu alb și bleumarin.

Galben și negru 

Galbenul strălucitor atrage atenția asupra culorii iar, atunci când este asociat cu negrul, creează combinația care atrage cel mai mult atenția.

Comentarii