Grup de suport pentru informarea la timp a populației despre prevenirea și tratarea cancerului

Asociația Suport pentru Educație și Sănătate, Asociația pentru Prevenția și Lupta împotriva cancerului AMAZONIA și Centrul Medical Integrat de Diagnostic și Tratament LOTUS-MED din București au lansat “Comunitatea Binelui”, rețea de suport dedicată supraviețuitorilor și pacienților cu cancer.

 

Comunitatea binelui

Comunitatea Binelui va funcționa ca un mare grup de suport, un spațiu securizat în care supraviețuitorii și pacienții cu cancer pot împărtăși din experiența lor cu boala. Totodată, în comunitate va exista un grup de specialiști: oncologi, psihologi, nutriționiști, navigator de pacienți care vor oferi informații unitare, corecte, avizate și utile membrilor grupului.

Pacienții din Comunitatea Binelui vor primi informațiile medicale din partea specialiștilor și vor economisi un timp prețios (pe care acum pacienții îl irosesc cu documentarea, prelungind astfel drumul de la diagnostic la tratament).

Membrii comunității își vor împărtăși situațiile prin care trec, experiențele, îngrijorările sau reușitele, pot solicita sprijin, pot adresa întrebări și pot beneficia de îndrumarea experților comunității.

Prin această inițiativă se dorește atât informarea la timp a populației despre prevenirea și tratarea cancerului, consilierea corectă în alegerea tipului de tratament în cazul bolnavilor precum și susținerea aparținătorilor și a pacienților cu diagnostic sever.

 

Navigator de pacienți oncologici acreditat

La eveniment au participat Victoria Asanache, primul navigator de pacienți oncologici acreditat, specialiști oncologi, psihologi, diabetologi și nutriționiști, dar și persoane care au învins în lupta cu cancerul.

”Inițiatorii proiectului și-au propus să vină în întâmpinarea pacienților și a aparținătorilor pentru a le arăta acestora că întotdeauna există soluții, ba chiar mai multe soluții potrivite. Eu mereu spun că atunci când nu vezi nicio soluție, mai există cel puțin două. Trebuie doar să știi unde să e cauți. În Comunitatea Binelui, pacienții care au cancer și aparținătorii pot expune experiența lor cu boala și pot accesa povești ale supraviețuitorilor, pentru motivarea acestora. Experiența a dovedit că puterea exemplului este imensă în întregul proces de vindecare”, a declarat Victoria Asanache, primul navigator de pacienți oncologici acreditat.

Comentarii