Mega Image susține o alimentație echilibrată alături de Mihaela Bilic

Mega Image continuă să-i inspire pe consumatori să facă alegeri echilibrate pentru o alimentație echilibrată și, începând cu luna mai, lansează sistemul Nutri-Score pentru produsele marcă proprie.

Nutri-Score pentru o alimentație echilibrată

Dezvoltat la nivel internațional de oameni de știință renumiți în domeniul nutriției, sistemul este cunoscut în țări precum Franța, Belgia, Spania, Germania și Olanda, unde a fost deja adoptat.

Sistemul Nutri-Score este deja calculat pentru aproximativ 1500 de produse marcă proprie Mega Image, atât locale (Gusturi Românești, Mega Apetit), cât și de import (Delhaize, 365 essential, Delicata).

Astfel, clienții Mega Image pot căuta la raft produsele marcă proprie cu eticheta Nutri-Score pentru a alege, dintr-o privire, un produs alimentar pornind de la valoarea nutrițională. Eticheta Nutri-Score este deja inclusă pe ambalajele mărcilor proprii de import, iar pentru cele locale este poziționată la raft, lângă eticheta de preț.

Eticheta Nutri-Score prezintă prin 5 culori, de la verde la roșu, și 5 litere, de la A la E, valoarea nutritivă pentru 100 g sau 100 ml dintr-un produs, iar interpretarea valorilor este foarte simplă: produsele marcate cu culoarea verde (A, B) sunt produse importante în alimentație, care ar trebui consumate mai des. Produsele marcate cu galben (C) ar trebui consumate cu moderație, în timp ce produsele marcate cu portocaliu și roșu (D, E) trebuie consumate în cantitate mai mică, deoarece conțin o cantitate mai mare de grăsimi, zahăr și sare.

Mihaela Bilic, medic nutriționist

Nutri-Score se dovedește astfel o metodă utilă pentru educația consumatorilor, trebuie ca ei să știe că produsele bogate în zahăr și grăsime au o valoare calorică și nutritivă crescută, prin urmare porția va fi mai mică. În schimb alimentele care conțin multă apă și fibre au o densitate calorică mică, deci porția va fi mai mare.

„Haideți să învățăm care e porția corectă și că există două categorii de alimente: alimente de bază, ce se consumă în fiecare zi sau chiar de mai multe ori pe zi și alimente facultative, pe care le consumăm cu măsură, din când în când, pentru plăcerea gustului. Iar Nutri-Score ne ajută să facem diferența dintre ele, explică Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Prin implementarea noului sistem de etichetare, Mega Image își propune să-i ghideze pe consumatori să mănânce sănătos prin promovarea principiilor unei alimentații echilibrate și încurajarea consumului variat, cu alimente de la A la E, care au elemente nutritive diferite.

Astfel, consumatorii pot compara acum, doar dintr-o privire, două produse din aceeași categorie sau din categorii diferite și pot face ușor alegeri pentru un coș de cumpărături echilibrat.

Mai multe detalii despre noul sistem Nutri-Score sunt pe pagina online dedicată, www.mega-image.ro/nutriscore .

 

Comentarii