Obezitatea infantilă în perioada pandemiei COVID-19

Conferința Internațională „Obezitatea infantilă în perioada pandemiei COVID-19: Evoluția obiceiurilor în familie” are drept scop împărtășirea de bune practici între programele de la nivel internațional.

Obezitatea infantilă

Obezitatea este una dintre cele mai grave provocări ale sănătății publice din secolul XXI. La nivel mondial, 1,9 miliarde de oameni sunt supraponderali.

Obezitatea infantilă în perioada pandemiei COVID-19: Evoluția obiceiurilor în familie

Obezitatea infantilă în perioada pandemiei COVID-19: Evoluția obiceiurilor în familie

Fundatia Tradiții Sănătoase a realizat un studiu privind obiceiurile alimentare, la care au participat peste 2.000 de elevi. Studiul arată că majoritatea copiilor (66%) nu au un program regulat al meselor, dar majoritatea (85%) iau zilnic prânzul.

Întrebați de câte ori pe zi iau o gustare între mese, 46,6% au răspuns de 2 ori pe zi, 25,3% o dată pe zi și 21,2% au spus că de trei ori pe zi.

Majoritatea copiilor se spală pe mâini înainte de masă, iar jumătate dintre copii nu sunt siguri că pot închide televizorul/telefonul în timpul mesei.

Peste jumătate dintre copii s-au arătat siguri că pot să ajute la așezarea mesei și la curățenie după masă.

Programul “Traista cu sănătate”

Programul Traista cu sănătate a fost lansat la Iași în anul 2012. Este un program educațional, dedicat copiilor și familiilor lor, care promovează un stil de viață sănătos, cu respectarea tradițiilor locale.

Este recunoscut la nivel internațional, fiind inclus în rețeaua internațională Youth Health Community (YHC), alături de programe din peste 10 de țări.

Programul educațional „Traista cu sănătate” a fost desemnat câștigătorul locului 1 la categoria „Healthy Lifestyle. Cities”, în cadrul EU Health Award, acordat de Comisia Europeană.

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos.

În România, aceste eforturi se regăsesc se concretizează si prin  programul „Traista cu sănătate”, dezvoltat de Fundația Tradiții Sănătoase și coordonat de Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu.

 

Comentarii