Parfumuri care conțin etanol sustenabil create cu tehnologia de captare a dioxidului de carbon

Până în 2023, Coty vizează producerea de parfumuri folosind etanol obținut din carbon pentru majoritatea portofoliului. Parfumuri care conțin etanol sustenabil create cu tehnologia de captare a dioxidului de carbon.

„Beauty That Lasts” a lui Coty

Coty, una dintre cele mai mari companii din industria cosmetică și de înfrumusețare din lume și lider global în domeniul parfumurilor, anunță semnarea unei scrisori de intenție de a colabora cu LanzaTech, pentru a introduce etanol durabil obținut din captarea emisiilor de carbon în producția produselor de parfumerie.

Etanolul este un ingredient esențial în produsele de parfumerie care permite dispersarea eficientă a aromelor. Parfumurile Coty conțin etanol provenit dintr-o gamă de materii prime naturale – inclusiv trestie de zahăr și sfeclă de zahăr – care utilizează pământ, apă și îngrășăminte.

Acest nou etanol sustenabil produs din captarea carbonului utilizează un consum de apă aproape zero și reduce necesarul de terenuri agricole, susținând biodiversitatea. Lucrând cu Quantis – consultanța independentă de sustenabilitate – Coty a realizat o evaluare a ciclului de viață și a rezultat că are un impact semnificativ redus asupra mediului înconjurător.

Coty anunță parteneriatul cu LanzaTech

LanzaTech, lider în producția de ingrediente ecologice și durabile de ultimă generație, captează emisiile industriale (precum monoxidul de carbon și dioxidul de carbon produs în fabricarea oțelului) și procesează gazele reziduale într-o nouă sursă, mai durabilă de etanol.

În ultimii doi ani, specialiștii de știință ai lui Coty au lucrat alături de LanzaTech și partenerii săi de producție pentru a dezvolta un etanol durabil de înaltă puritate, potrivit pentru a fi utilizat în parfumuri.

Drept urmare, prin acest parteneriat Coty va încorpora etanol durabil în procesul de fabricare a parfumurilor pentru majoritatea portofoliului de parfumuri, până în 2023.

Comentarii