Un sistem digestiv sanatos in 3 pasi

Un sistem digestiv sanatos in 3 pasi
0 votes

 

 

Sistemul digestiv influenteaza anumiti factori vitali pentru organism precum greutatea corporala, imunitatea si reglarea metabolismului si de aceea este foarte important sa-i mentinem sanatatea si buna functionare.

 

 

Medicii specialisti considera ca dieta este esentiala atunci cand vine vorba despre o digestie sanatoasa, iar alimentele si lichidele bogate in fibre, omega 3 sau cele care contin probiotice sunt alegerile care ne scapa de probleme.

Consumul de peste imbunatateste digestia

Datorita continutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sanatatea organismului,  meniul bazat pe peste este foarte eficient impotriva problemelor digestive. Omega 3 se gaseste incarnea de somon, pastrav, hering sau ton, insa existasi alte alimente bogate in acesti acizi grasi pe care le putem include in dieta zilnica: nucile, salata verde, soia si spirulina.

Berea, un posibil aliat impotriva problemelor digestive

Un studiu realizat de catre Institutul de Cercetare Medicalain Nutritie, parte a celebrei Universitati Cambridge, a demonstrat ca berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorita fibrelor solubile pe care le contine. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate contine pana la un gram de fibre solubile, ceea ce poate influenta pozitiv tranzitul intestinal.

”Este binecunoscut faptul ca un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorita continutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la randul lui de profitat. Intrucat fibrelepot stimula secretia de gastrina, colecistochinina, pancreatite, enzimesi acid gastric, bautura-alimentpoate contribui la un tranzit intestinal corespunzator.”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un sistem digestiv sanatos datorita consumului de paine cu seminte de in

Paine integrala cu seminte de in reprezinta o buna alegere care ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect. In plus, consumate sub forma de ulei, semintele de in au si proprietati calmante si antiinflamatoare, fiind foarte indicatein tratarea inflamatiilor tractului digestiv.

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportivasi consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetarii de la noi din tara, Centrul va finanta anual studii de cercetare in domeniu, sub forma de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie pot fi gasite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

Comentarii