Webinarii de orientare profesională în mai multe licee din țară

Junior Achievement România, în parteneriat cu Nestlé România, desfășoară programul de dezvoltare profesională “Succesul tău profesional” – webinarii de orientare profesională.

Webinarii de orientare profesională în licee

În cadrul acestui proiect, cei doi parteneri derulează o serie de activități de tip learning by doing și creează contexte educaționale ce permit elevilor de liceu să dobândească o viziune mai clară asupra viitoarei profesii și asupra pașilor pe care este recomandat să-i parcurgă pentru a-și contura viitoarea carieră profesională. În perioada 5-13 mai, voluntarii Nestlé s-au întâlnit virtual cu peste 1.200 de elevi din 31 de județe.

 

Temele abordate în webinarii au fost: „O carieră în domeniul resurselor umane”, „Ce presupune o carieră în marketing?”, „Always show up and be a team player!”, „Ce presupune un parcurs profesional în domeniul vânzărilor”.

Acestea au avut rolul de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor elevilor și la exersarea abilităților de viață potrivite luării unor decizii informate pentru viitor.

Participanții la sesiuni au fost foarte activi, punând întrebări pertinente, arătând interes crescut față de dezvoltarea personală și având aspirații de carieră foarte diverse. Au fost alături de voluntarii Nestlé și profesorii îndrumători care sunt mentori valoroși pentru tânăra generație aflată la început de drum.

În cadrul aceluiași proiect „Succesul tău profesional”, va avea loc și un eveniment online – Innovation Day – un workshop cu format interactiv, ce reunește echipe de tineri care primesc provocarea de a găsi soluții inovatoare, de îmbunătățire a unor situații inspirate din realitatea cotidiană.

Comentarii